ΤΟΥΡΚΙΑ: Υπέρ της συνέχειας της ΕΕ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Υπέρ της συνέχειας της ΕΕ

Η ΕΕ πρέπει να πάρει σωστά τα μηνύματα του Brexit και να επαναθεωρήσει το όραμά της, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι υπέρ της συνέχειας της ΕΕ, η οποία είναι σημαντική για τη σταθερότητα και την ειρήνη.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός σχολιάζοντας την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε ότι η απόφαση ανήκει στο βρετανικό λαό και η ΕΕ πρέπει να τη μελετήσει σωστά.

Σε ερώτηση εάν η Τουρκία θα πάει σε δημοψήφισμα, όπως δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Γιλντιρίμ απάντησε πως την απόφαση για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα τη λάβει ο τουρκικός λαός. «Εμείς κάνουμε τις αναγκαίες εργασίες, όταν έρθει εκείνη η μέρα, την απόφαση θα την πάρει ο τουρκικός λαός», ανέφερε.

ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE