ΤΟΥΡΚΙΑ: Υπέρ της συνέχειας της ΕΕ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Υπέρ της συνέχειας της ΕΕ

Η ΕΕ πρέπει να πάρει σωστά τα μηνύματα του Brexit και να επαναθεωρήσει το όραμά της, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι υπέρ της συνέχειας της ΕΕ, η οποία είναι σημαντική για τη σταθερότητα και την ειρήνη.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός σχολιάζοντας την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε ότι η απόφαση ανήκει στο βρετανικό λαό και η ΕΕ πρέπει να τη μελετήσει σωστά.

Σε ερώτηση εάν η Τουρκία θα πάει σε δημοψήφισμα, όπως δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Γιλντιρίμ απάντησε πως την απόφαση για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα τη λάβει ο τουρκικός λαός. «Εμείς κάνουμε τις αναγκαίες εργασίες, όταν έρθει εκείνη η μέρα, την απόφαση θα την πάρει ο τουρκικός λαός», ανέφερε.

ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

Τον προβληματισμό του για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής εξέφρασε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας παράλληλα την ευθύνη όλων ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Άσκησε επίσης κριτική στην παρούσα Βουλή για τον μεγάλο αριθμό των νομοθετημάτων που περνούν την τελευταία στιγμή, καθώς και το γεγονός ότι ψηφίζονται προτάσεις που είναι αντισυνταγματικές, όπως είπε. 

BEST OF TOTHEMAONLINE