Ο τρόμος επέστρεψε στην Πόλη: 36 νεκροί στο μακελειό στο αεροδρόμιο

Ο τρόμος επέστρεψε στην Πόλη: 36 νεκροί στο μακελειό στο αεροδρόμιο

Τον όλεθρο και το θάνατο σκόρπισαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που συγκλόνισαν το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης 28/6 .

Η τρομοκρατική επίθεση έγινε από τρεις καμικάζι αυτοκτονίας, οπλισμένους με καλάσνικοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ο επίσημος απολογισμός είναι 33 νεκροί (36 μαζί με τους δράστες) και 147 τραυματίες. Δεν αποκλείεται όμως ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί. Οι φόβοι που εκφράζονται είναι πως τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 50.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι δράστες έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί και οι επιθέσεις έγιναν στην αίθουσα αναχωρήσεων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και σε πάρκινγκ.



Τουλάχιστον ένας από τους βομβιστές πριν ανατιναχτεί, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς το πλήθος, όπως μεταδίδει η Χουριέτ.

Ο τρίτος βομβιστής σκοτώθηκε από αστυνομικό. Στο βίντεο από τις κάμερες του αεροδρομίου φαίνεται ο δράστης, με το όπλο στα χέρια, να στοχεύει πολίτες που τρέχουν να σωθούν λίγο πριν ένας αστυνομικός τον πυροβολήσει και πέσει νεκρός.

Οι εικόνες που ακολούθησαν μετά την πρώτη έκρηξη ήταν σκηνές απόλυτου χάους. Πτώματα και τραυματίες παντού. Σειρήνες ασθενοφόρων και ουρλιαχτά τρόμου. Ακολουθεί η δεύτερη έκρηξη η οποία έχει καταγραφεί σε video από πολίτη που βρισκόταν στο αεροδρόμιο τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE