ΥΓΕΙΑ

Η θεραπεία με τεστοστερόνη βελτιώνει τις επιδόσεις στο σεξ στην τρίτη ηλικία

Η θεραπεία με τεστοστερόνη βελτιώνει τις επιδόσεις στο σεξ στην τρίτη ηλικία

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σεξ και καλύτερες σεξουαλικές λειτουργίες έχουν οι ηλικιωμένοι που κάνουν θεραπεία τεστοστερόνης.

Η ελεγχόμενη διπλά «τυφλή» κλινική μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους μέχρι σήμερα, που έγινε με παράλληλη χρήση εικονικού φαρμάκου (πλασίμπο) για λόγους σύγκρισης, πραγματοποιήθηκε σε 470 ετεροφυλόφιλους άνδρες άνω των 65 ετών σε 12 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ και διήρκεσε ένα έτος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γκλεν Κάνιγχαμ του Κολεγίου Ιατρικής Μπέιλορ του Χιούστον στο Τέξας, έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ενδοκρινολογίας «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism».

Οι συμμετέχοντες λάμβαναν είτε τεστοστερόνη, είτε ψευδοφάρμακο, χωρίς ούτε οι ίδιοι, ούτε οι γιατροί τους να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιος είχε πάρει τι. Η σεξουαλική λειτουργία των ηλικιωμένων παρακολουθούνταν μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίων ανά τρίμηνο. Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν πάρει τεστοστερόνη εμφάνισαν συστηματική βελτίωση της λίμπιντό τους και καλύτερες επιδόσεις στο σεξ, όπως μεγαλύτερη συχνότητα επαφών, μεγαλύτερη διάρκεια κάθε επαφής, νυχτερινές στύσεις, επιθυμία για αυνανισμό κ.α. Κάτι ανάλογο δεν παρατηρήθηκε σε όσους είχαν πάρει το πλασίμπο.

Όσο κανείς γερνάει τόσο μειώνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης του, αν και η μείωση διαφέρει από άνδρα σε άνδρα. Τα τελευταία 15 χρόνια, όλο και περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν στη λύση της τεστοστερόνης για να ξαναβρουν τη σεξουαλική ορμή της νεότητάς τους.

Η νέα μελέτη, που υποστηρίχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι η εν λόγω ορμονοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες της τρίτης ηλικίας με χαμηλή σεξουαλική διάθεση. Όμως, εκτός από το ζήτημα της αποτελεσματικότητας, η έρευνα δεν ήταν αρκετά μεγάλη ούτε αρκετά μακρόχρονη για να διερευνήσει τις πιθανές παρενέργειες της θεραπείας στο καρδιαγγειακό σύστημα ή στον προστάτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top