Διαψεύδει τα περί επίρριψης ευθυνών σε επιχειρησιακούς ο Σωκράτης Χάσικος

Διαψεύδει τα περί επίρριψης ευθυνών σε επιχειρησιακούς ο Σωκράτης Χάσικος

Το ΚΥΠΕ μετέδωσε εντελώς λανθασμένα και με ανακρίβειες τις δηλώσεις μου, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Υπουργός Εσωτερικών.

Διαψεύδει τα περί επίρριψης ευθυνών σε επιχειρησιακούς για το θέμα των πυρκαγιών ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, κάνοντας λόγο για εντελώς λανθασμένη και με ανακρίβειες μετάδοση των δηλώσεων του που έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίας των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών.

«Επειδή το ΚΥΠΕ έχει μεταδώσει εντελώς λανθασμένα και με ανακρίβειες τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, που έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής με αντικείμενο τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή Σολέας, και μάλιστα υπό τον τίτλο `Αν ψάχνετε ευθύνη ή καθυστέρηση, ψάξετε την πάνω στους επιχειρησιακούς`» αναφέρει στη δήλωση του ο Υπουργός Εσωτερικών και υποδεικνύει ότι «αντίθετα με τον τίτλο του δημοσιεύματος του ΚΥΠΕ, ο ίδιος δεν επέρριψε οποιαδήποτε ευθύνη στους υπηρεσιακούς, οι οποίοι με αυταπάρνηση έπραξαν το καθήκον τους.

«Αντίθετα, ο ΥΠΕΣ υπεραμύνθηκε του έργου και των προσπαθειών που κατέβαλαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς, έχοντας ακριβώς υπόψη ότι κάποιοι έψαχναν, από την πρώτη στιγμή, να τους θυματοποιήσουν» προσθέτει.

Και συνεχίζει, αναφέροντας ότι αυτή ήταν και είναι η στάση και η θέση του ΥΠΕΣ, στάση και θέση την οποίαν εξέφρασε σθεναρά και με κατηγορηματικό τρόπο και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στους δημοσιογράφους, που έγιναν αμέσως μετά το πέρας αυτής της συνεδρίας.

«Για την ουσία και το ακριβές κείμενο των δηλώσεων του ΥΠΕΣ, παραπέμπουμε στο Ανακοινωθέν Τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργού και απεστάλη σε όλα τα ΜΜΕ, περιλαμβανομένου και του ΚΥΠΕ, το απόγευμα» συμπληρώνει.

Εκφράζει τέλος εκ νέου τις θερμές του ευχαριστίες και την ευαρέσκεια του προς όλες τις κρατικές Υπηρεσίες και τα μέλη τους, τους εθελοντές και γενικά προς όλους όσοι συνέδραμαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα ένταση στη Βουλή: «Αδειάζει» την Παναγιώτου ο Λογγίνος - Ζητά άμεση παύση της η Χαραλαμπίδου

Νέα ένταση στη Βουλή: «Αδειάζει» την Παναγιώτου ο Λογγίνος - Ζητά άμεση παύση της η Χαραλαμπίδου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρία των Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με βασικό θέμα τις συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης, ενώ προκλήθηκε ένταση αυτή τη φορά για τον συντονιστή.