ΚΟΣΜΟΣ

Και Ρώσος ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες για την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ!

Και Ρώσος ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες  για την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ!

Ανάμεσα στους συλληφθέντες στην Τουρκία είναι 11 ξένοι, εκ των οποίων ένας Ρώσος, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν σχέση με την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Χαμπέρτουρκ.

Ο Ρώσος μέλος του ΙΣΙΣ προσπάθησε να διαφύγει από τον τέταρτο όροφο του διαμερίσματός του αλλά τελικά συνελήφθη.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν ήδη διακριβώσει τις ταυτότητες των δραστών, πρόκειται για ένα Ρώσο, ένα από Ουζμπεκιστάν και ένα από Κιργιστάν. Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ο Τούρκος και δύο Τσετσένοι που συνελήφθηκαν στις 18 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη έχουν σχέση με τους τρεις δράστες του αεροδρομίου.

Στην κατοχή τους βρέθηκε οπλισμός και εκρηκτικά και εκτιμάται ότι ο ένας εξ αυτών, ο Τούρκος, ενδέχεται να είναι ο επικεφαλής των τζιχαντιστών στην Κωνσταντινούπολη. Και οι τρεις τέθηκαν υπό κράτηση.

Η προειδοποίηση της ΜΙΤ ότι μπορεί να γίνει επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ είχε γίνει στις 7 Ιουνίου ενώ στις 23 Ιουνίου είχε γίνει σύσκεψη ασφαλείας στο αεροδρόμιο και αξιολογήθηκε η κατάσταση. Η πρώτη σύσκεψη είχε γίνει στις 7 Ιουνίου όταν δόθηκε η πληροφορία από την ΜΙΤ. Εκτιμάται ότι λόγω των αυξημένων μέτρων περιορίστηκε ο στόχος των τρομοκρατών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top