ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη μέσα από τα μάτια αυτόπτη μάρτυρα

Η δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη μέσα από τα μάτια αυτόπτη μάρτυρα

Είναι αναμφίβολα ένα από τα χειρότερα φονικά που έγιναν ποτέ στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί μέσα σε ένα εστιατόριο παρουσία δυο ανήλικων αγοριών που έχασαν μπροστά στα μάτια τους τον πατέρα και την μητέρα τους.

Μέσα από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αφηγείται την ιστορία αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος είδε να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια του αυτές οι τραγικές εικόνες.

Συγκεκριμένα αναφέρει,: «Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ ο Φάνος Καλοψιδιώτης δειπνά στο ίδιο τραπέζι με τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου, τη σύζυγο του Σκεύη Χατζηευθυμίου, ένα ακόμη μέλος της ΜΜΑΔ, καθώς και με κάποιους φίλους και σωματοφύλακες του, που κάθονται σε διπλανό τραπέζι, στη βεράντα του καφεστιατορίου. Στο τραπέζι παρακάθονται και τα δυο παιδιά του ζεύγους Χατζηευθυμίου.

Ο Καλοψιδιώτης έχει την πλάτη γυρισμένη προς τη λεωφόρο Νησί και την κύρια είσοδο του υποστατικού, ενώ στην ανατολική πλευρά του τραπεζιού κάθεται το ζεύγος Χατζηευθυμίου και τα παιδιά τους. Απέναντι τους κάθεται ο αστυνομικός της ΜΜΑΔ που τραυματίστηκε κρίσιμα κατά το επεισόδιο. Στη συνέχεια όλα διαδραματίζονται εν ριπή οφθαλμού και πριν συνειδητοποιήσουν τι έγινε ακριβώς, όσοι βρίσκονται μέσα στο υποστατικό ή στα διπλανά τραπεζάκια, βρίσκονται αντιμέτωποι με τα τέσσερα θύματα και τους δύο τραυματίες».

Στη συνέχεια σύμφωνα με την μαρτυρία: «οι δύο εκτελεστές δεν εισήλθαν στον χώρο από τη νότια κύρια είσοδο, κάτι που θα τους έφερνε αμέσως κατά μέτωπο με τον στόχο τους και πολύ πιθανό με όσους άλλους βρίσκονταν εντός του υποστατικού.  Αντί της κυρίας εισόδου, οι εκτελεστές εισήλθαν από την παράπλευρη και για πολλούς άγνωστη, βορειοδυτική είσοδο και απαρατήρητοι βρέθηκαν στον κήπο με τον πέτρινο διάκοσμο, γεγονός που τους παρείχε φυσικό καμουφλάζ ώστε να προσεγγίσουν το τραπέζι-στόχο τους. Όταν πλέον βρίσκονται σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων ανοίγουν και οι δύο πυρ, ο πρώτος με το καλάσνικοφ και ο δεύτερος με πιστόλι. Τον κύριο όγκο των σφαιρών δέχεται πλευρικά με φορά από τη δυτική πλευρά του υποστατικού προς την ανατολική ο Φάνος Καλοψιδιώτης. Ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου που κάθεται δίπλα του στ’ αριστερά  και είναι σχεδόν κατά μέτωπο απέναντι από τους εκτελεστές, δέχεται πέντε με έξι σφαίρες. Δίπλα του κάθεται η σύζυγος του Σκεύη που δέχεται μία αλλά θανατηφόρα σφαίρα στο κεφάλι και εικάζεται ότι ίσως έκανε κάποια κίνηση για να προστατεύσει τον σύζυγο της με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο του καλάσνικοφ».

Και συνεχίζει: «Δίπλα από τη μητέρα (πιο αριστερά της), κάθονται τα δυο παιδιά του ζεύγους που πέφτουν στο έδαφος και βρίσκουν καταφύγιο σε πέτρινο πάγκο-μπαρ. Ο άλλος αστυνομικός της ΜΜΑΔ, που φέρει τραύμα στον αυχένα, καθόταν έχοντας την πλάτη γυρισμένη προς τους δύο εκτελεστές. Σ’ αυτά τα δευτερόλεπτα που διαρκεί αυτή η σκηνή, κάποιος ανταποδίδει τα πυρά και ο κουκουλοφόρος με το καλάσνικοφ σωριάζεται στο έδαφος. Αρπάζει το όπλο ο Αλβανός και εξαφανίζεται από την ίδια κατεύθυνση από την οποία μπήκαν και οι δύο στο υποστατικό. Πίσω του επικρατεί πλέον πανικός και χαώδης κατάσταση. Στη βορειοδυτική πλευρά του υποστατικού υπάρχει χώρος στάθμευσης. Εκεί μάλλον βρισκόταν το αυτοκίνητο διαφυγής. Η απόσταση από εκείνο το σημείο μέχρι την ερημική τοποθεσία που το κλεμμένο όχημα βρίσκεται μετά καμένο, είναι περίπου πέντε λεπτά».

Διαβάστε επίσης: 
Φονικό Αγίας Νάπας: Τέσσερις νέες συλλήψεις μετά από ολονύχτια επιχείρηση

Φονικό Αγίας Νάπας: Γνωστοί στις αρχές οι νέοι συλληφθέντες – Ανάμεσα τους και ο φρουρός του Καλοψιδιώτη

Μακελειό Αγ. Νάπας: Στο δικαστήριο «Μπένης», Σ.Γ., Πένταφκας και Ντέγιαν Λόι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & ΒΙΝΤΕΟ

Οκταήμερη κράτηση για «Μπένη» και άλλους τρεις​

Φονικό Αγ. Νάπας: Δρακόντεια μέτρα – Με αλεξίσφαιρο ο «Μπένης» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ​

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top