Μη νόμιμες διαδικασίες για το Μουσείο του ΡΙΚ καταγγέλλει η ΣΥΤΥΡΙΚ

Μη νόμιμες διαδικασίες για το Μουσείο του ΡΙΚ καταγγέλλει η ΣΥΤΥΡΙΚ

Η ΣΥΤΥΡΙΚ με ανακοίνωση της καταγγέλλει ότι δεν έγιναν οι νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με το Μουσείο του ΡΙΚ και με την κατασκευή πέργκολας στον εξωτερικό χώρο του Ιδρύματος, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Αναφορικά με το Μουσείο ΡΙΚ, η Συντεχνία με “μεγάλη λύπη” καταγγέλλει ότι “ξοδεύτηκαν άνω των 15,000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2016, χωρίς να αναφέρεται πουθενά η ανάγκη στον προϋπολογισμό για δημιουργία Μουσείου.” Δηλαδή, όπως εξηγεί, “χωρίς την απαραίτητη έγκριση των αρμόδιων Υπουργείων, Εσωτερικών και Οικονομικών, του Υπουργικού Συμβουλίου και της Βουλής”.

“Ελπίζουμε να μην βρεθούμε και πάλι ως ΡΙΚ στη δυσάρεστη θέση να ζητήσουμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό”, προσθέτει.

Για το θέμα της πέργκολας στον εξωτερικό χώρο του ΡΙΚ , η συντεχνία καταγγέλλει ότι κατασκευάστηκε “με κόστος 7,500 ευρώ ενώ δεν ήταν προϋπολογιζόμενη δαπάνη”.

Για τα δύο πιο πάνω, σημειώνει, “δεν έγιναν οι νόμιμες διαδικασίες”.

Η συντεχνία χαιρετίζει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και προσθέτει ότι “ακούσαμε όμως τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΡΙΚ να λέει από το βήμα της Βουλής ότι είναι καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Διερωτόμαστε πραγματικά αν διαβάσαμε την ίδια έκθεση. Η έκθεση για το 2015 όχι μόνο συμπεριλαμβάνει όλα όσα είχαν και οι προηγούμενες αλλά έχει και άλλα πιο καυτά θέματα που δυστυχώς θα προστεθούν στα άλυτα μυστήρια του ΡΙΚ”, καταλήγει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE