Οι αριστεύσαντες των Παγκύπριων εξετάσεων – Τα σκήπτρα σε Λεμεσό και Λευκωσία

Οι αριστεύσαντες των Παγκύπριων εξετάσεων – Τα σκήπτρα σε Λεμεσό και Λευκωσία

Αυτοί κατάφεραν να ξεχωρίσουν φέτος εξασφαλίζοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων εξετάσεων είναι γεγονός, έτσι και οι άριστοι μαθητές που κατάφεραν να κόψουν πρώτοι το νήμα και να πάρουν θέση στα πανεπιστήμια. Στην λίστα των 10 πρώτων βρίσκονται 4 παιδιά από τη Λεμεσό, 4 παιδιά από τη Λευκωσία, 1 παιδί από Λάρνακα και 1 από Πάφο.

Πρώτη των πρώτων η Λεμεσός:

O Δημήτρης Χριστοδούλου, ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με το όνομα του να φιγουράρει πρώτο στη λίστα των άριστων μαθητών λόγω του μοναδικού 20αριου των εξετάσεων.

Δεύτερος στην λίστα είναι ο Στέλιος Στυλιανού με βαθμολογία 19.90. Ο Στέλιος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τρίτη στον κατάλογο κατετάγη η Δέσποινα Χατζηκωνσταντή με βαθμολογία 19.83. Με την βαθμολογία της εξασφάλισε θέση στην Ιατρική του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Η Ευαγγελία Μιχαηλίδου, κατέλαβε την 6η θέση στον κατάλογο των 10 πρώτων με βαθμολογία 19,72 και εξασφάλισε θέση στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Σάρωσε και η Λευκωσία:

Στον κατάλογο των 10 άριστων μαθητών κατετάγη 4η η Ραφαέλλα Χρίστου με βαθμολογία 19,78.  Η Ραφαέλα κέρδισε με το σπαθί της μια θέση στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μια θέσε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου εξασφάλισε ο Θεμιστοκλής Κυπριανού με βαθμολογία 19.72.

Με βαθμολογία επίσης 19.72 η Μαρία Μισκουρίδου εξασφάλισε μια θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Ο τέταρτος από τη Λευκωσία είναι η Στυλιανή Λουκαϊδου που εξασφάλισε θέση στο Τμήμα νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με βαθμό 19.77.

Και η Λάρνακα και η Πάφος είχαν άριστους:

Την λίστα των 10 άριστων μαθητών της χρονιάς 2016 συμπληρώνουν, ο Μάριος Στασή από την Λάρνακα, ο οποίος εξασφάλισε θέση στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κύπρου με βαθμό 19.72, και τέλος η Στέλλα- Εύα Τσιαπαλή από την Πάφο η οποία με βαθμό 19.69 εξασφάλισε θέση στο Τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.