Θανατηφόρο στη Λευκωσία: Συνελήφθη ο 35 χρόνος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε την 87χρονη Ιφιγένεια
Στη σύλληψη του 35χρονου οδηγού του οχημάτος που παρέσυρε την 87χρονη Ιφιγένεια Κρασιά προχώρησε η Αστυνομία.
Όπως είπε ο κ. Φωτίου, τα οστά 149 από τα άτομα αυτά έχουν ταυτοποιηθεί και επαναταφεί και ως εκ τούτου οι πολίτες αυτοί θεωρούνται πλέον πεσόντες κατά την εισβολή. Από τους 610 πολίτες αγνοούμενους οι 116 είναι γένους θηλυκού (ενήλικες γυναίκες και ανήλικα κορίτσια). Οι ανήλικοι ανέρχονται σε 30, με το μικρότερο αγνοούμενο να είναι ένα βρέφος 7-8 μηνών, τα οστά του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και επαναταφεί μαζί με αυτά της μητέρας του και άλλων συγγενών του, που είχαν σκοτωθεί μαζί.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, στις δυο εκδηλώσεις θα προσκληθούν μέλη των οικογενειών των 610 ατόμων που θα τιμηθούν. Με αυτό τον τρόπο, είπε ο κ. Φωτίου, συμπληρώνεται η απόδοση τιμών σε αγνοούμενους του 1974, που ξεκίνησε με τα άτομα που υπηρετούσαν στην Εθνική Φρουρά.
Ο κ. Φωτίου είπε εξάλλου πως στις 10 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τιμήσει στην Αθήνα 77 Ελλαδίτες αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αγνοούμενοι της περιόδου 1963-67.
Ανέφερε ακόμα πως από αυτούς 16 υπηρετούσαν στην Εθνική Φρουρά και 61 στην ΕΛΔΥΚ. Μέχρι τώρα, πρόσθεσε, ταυτοποιήθηκαν 15 Ελλαδίτες αγνοούμενοι της τουρκικής εισβολής και δυο αγνοούμενοι του 1963-67.
Στην τελετή αυτή αναμένεται να παραστεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις