ΠτΔ: «Η Κύπρος αναδεικνύεται ισχυρότερη από ποτέ»

ΠτΔ: «Η Κύπρος αναδεικνύεται ισχυρότερη από ποτέ»

Eνισχύθηκαν περαιτέρω τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως χρηματοοικονομικού κέντρου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά την ανάπτυξη του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο ο οποίος έχει να επιδείξει αξιόλογη και δυναμική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της 20ης επετείου από την ίδρυση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αγορών και Αξιών και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Στον χαιρετισμό του ο ΠτΔ είπε ότι η Κύπρος αναδεικνύεται ισχυρότερη από ποτέ μετά την πρωτοφανή κρίση και ο δρόμος για την ανάκαμψη ήταν ταχύτερος σε σχέση με τις προβλέψεις πριν από τρία χρόνια.

Ο Πρόεδρος είπε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, όχι μόνο δεν έχουν επηρεαστεί, αλλά έχουν ενισχυθεί περαιτέρω. Σε αυτά συμπεριέλαβε το σημαντικό δίκτυο συμφωνιών για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας (61 από σήμερα), τα υψηλά προσόντα και τον επαγγελματισμό του εργατικού δυναμικού, το πλήρως εναρμονισμένο με την ΕΕ φορολογικό και νομικό σύστημα και το γεγονός ότι έχει έναν από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις στην Ευρώπη (12,5%) ο οποίος μας καθιστά έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και ένα άκρως ανταγωνιστικό κέντρο για τις διεθνείς επιχειρήσεις.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος σημείωσε πως η Κύπρος εφαρμόζει σήμερα μια σειρά μέτρων, τα οποία περιλαμβάνουν την απλοποίηση των διαδικασιών για την ταχύτερη έκδοση αδειών και την αδειοδότηση των επενδυτικών σχεδίων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και την ταχύτερη χορήγηση αδειών παραμονής σε ξένους επενδυτές.

 Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έδωσε τα εύσημα για την συμβολή της Επιτροπής ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνούσε ο τόπος γιατί στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι προκλήσεις.

Ανέφερε πως η υψηλή ποιότητα των επενδυτικών υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ντόπιους και ξένους πελάτες και επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική στο να δοθεί το μήνυμα ότι η Κύπρος διατηρεί τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και τη θέση της ως σημαντικός διεθνής επενδυτικός κόμβος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος σημείωσε πως η οικονομική κρίση έχει δείξει ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές θα πρέπει να ρυθμίζονται με διαφάνεια , ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η Κυβέρνηση, είπε, έχει δεσμευτεί στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στο πλαίσιο αυτό οι θέσεις προσωπικού για την Επιτροπή έχουν αυξηθεί το 2016, ενώ σήμερα βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της ενίσχυσης του νομικού πλαισίου για τον τομέα των επενδυτικών κεφαλαίων, η ανάπτυξη των οποίων αναμένεται να εμπλουτίσει τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Κύπρος και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE