Πόσοι φόνοι διαπράχθηκαν το 2015 – Ποια πόλη είναι πρώτη σε εγκληματικότητα - ΠΙΝΑΚΕΣ

Πόσοι φόνοι διαπράχθηκαν το 2015 – Ποια πόλη είναι πρώτη σε εγκληματικότητα - ΠΙΝΑΚΕΣ

Τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάζουν μείωση του σοβαρού εγκλήματος σε σχέση με το 2013.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Το 2015 έκλεισε με αύξηση στους φόνους και στους βιασμούς, αλλά με μείωση σε όλες τις άλλες μορφές του σοβαρού εγκλήματος. Αυτό δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει η Αστυνομία Κύπρου σε σχέση με τα έτη 2013-2014.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το 2015, διαπράχθηκαν 12 φόνοι, 11 απόπειρες φόνου, 20 βιασμοί αλλά καμία απόπειρα βιασμού. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης μείωση στους εμπρησμούς, ληστείες, ναρκωτικά, διαρρήξεις και σε κλοπές έναντι των ετών 2013-2014.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

 

Πρώτη η Λεμεσός

Η πόλη που βρίσκεται πρώτη σε εγκληματικότητα είναι η Λεμεσός με 1.545 καταχωρημένες υποθέσεις σοβαρού εγκλήματος. Ακολουθεί η Λευκωσία με 1.511, η Πάφος με 1.212, η Λάρνακα με 851, η Αμμόχωστος με 718 και τελευταία η Μόρφου με 75 υποθέσεις.

Αξιόλογο είναι και το ποσοστό των εξιχνιασμένων υποθέσεων αφού κυμαίνεται κάπου στο 60% κατά μέσο όρο.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στα κατεχόμενα τα έξι τουρκικά F16 - Επίθεση στο Άμπου Ντάμπι από το Ιράν

LIVE: Στα κατεχόμενα τα έξι τουρκικά F16 - Επίθεση στο Άμπου Ντάμπι από το Ιράν

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Επιθέσεις με ρουκέτες και drones εναντίον εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ. Η Σαουδική Αραβία λέει πως καταρρίφθηκαν 4 drones που κατευθύνονταν σε πετρελαιοπηγή. Τα ΗΑΕ λένε ότι αντιμετωπίζουν «πυραυλική απειλή» Στην Κύπρο Μακρόν και Μητσοτάκης. Δείτε live όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE