Β. Κορέα: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ συνιστούν «κήρυξη πολέμου»

Β. Κορέα: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ συνιστούν «κήρυξη πολέμου»

Σκληρή απάντηση ετοιμάζεται να στείλει η Β. Κορέα μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε ανώτατους αξιωματούχους της χώρας, σημειώνοντας πως οι κυρώσεις συνιστούν «κήρυξη πολέμου».

Η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε την επιβολή κυρώσεων στον Κιμ Γιονγκ-Ουν «ειδεχθές έγκλημα», όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας στις προειδοποιήσεις της Βόρειας Κορέας ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να αποφεύγει δηλώσεις και ενέργειες που κλιμακώνουν περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE