ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Απερρίφθη αίτηση τράπεζας για εκποίηση ακίνητης περιουσίας εγγυητή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Απερρίφθη αίτηση τράπεζας για εκποίηση ακίνητης περιουσίας εγγυητή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απόφαση που δικαιώνει οφειλέτες δανείων εξέδωσε την Παρασκευή (08/07/2016) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας- Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστή κ. Μιχάλη Λοΐζου, απερρίφθη αίτηση τραπεζικού οργανισμού για εκποίηση ακίνητης περιουσίας, ιδιοκτησίας του εγγυητή δανείου και Καθ’ ου η αίτηση, τον οποίο εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε.

Το Δικαστήριο ανέφερε ξεκάθαρα ότι η τράπεζα δεν είχε συμμορφωθεί με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, απέτυχε να αναφέρει με λεπτομέρεια την ακίνητη ιδιοκτησία της οποίας η εκποίηση επιδιώκετο ή την έκταση αυτής.

Αδυναμία και κενά παρουσιάστηκαν στην αίτηση, αφού η Αιτήτρια δεν παρουσίασε μαρτυρία προς υποστήριξη του ισχυρισμού της ότι ο Καθ’ ου η αίτηση δεν έχει την κατοικία του στην εν λόγω ακίνητη ιδιοκτησία, ενώ οι δικηγόροι του Καθ’ ου η αίτηση ανέτρεψαν θετικά τον ισχυρισμό αυτό, ισχυριζόμενοι ότι στην εν λόγω ακίνητη ιδιοκτησία έχει ανεγερθεί και βρίσκεται η μοναδική και μόνιμη κατοικία του Καθ΄ου η αίτηση.

Περαιτέρω, το Δικαστήριο έκανε εκτενή αναφορά στο γεγονός της επιβάρυνσης της ακίνητης ιδιοκτησίας με Υποθήκη , όπου ως ενυπόθηκος δανειστής ήταν η Αιτήτρια. Εντούτοις, η Αιτήτρια απέτυχε να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της εν λόγω υποθήκης και μάλιστα, ήταν άγνωστο τι τόκος συμφωνήθηκε και αν υπήρχε οποιοδήποτε χρέος που η εν λόγω υποθήκη εξασφάλιζε.

Τονίστηκε ακόμη το γεγονός ότι, ο καθορισμός επιφυλαχθείσας τιμής/ προσφοράς πώλησης του υπό αναφορά ακινήτου και το ύψος της τιμής αυτής, είναι αποφασιστικής σημασίας στοιχείο, που προσλαμβάνει διάσταση επιτακτικής μορφής καθήκοντος προς το Δικαστήριο που καλείται να αποφασίσει για την εκποίηση ακίνητης περιουσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top