Δύο κιλά καπνού κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων από Τουρκοκύπριο στο Λήδρα Πάλας

Δύο κιλά καπνού κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων από Τουρκοκύπριο στο Λήδρα Πάλας

Το Τμήμα Τελωνείων κατάσχεσε σήμερα από Τουρκοκύπριο δύο κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, στο σημείο ελέγχου του Λήδρα Πάλας, και με εξώδικο διακανονισμό καταβλήθηκε χρηματικό ποσό €1.600.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, “το πρωί της 9ης Ιουλίου 2016, στο σημείο ελέγχου του Λήδρα Πάλας, ο επί καθήκοντι Λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων ανέκοψε για έλεγχο ποδήλατο στο οποίο επέβαινε Τουρκοκύπριος” και “από τον έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκε ποσότητα 2 κιλών καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας OLD HOLBORN, την οποία ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι προμηθεύτηκε από τα κατεχόμενα”.

“Ο Τουρκοκύπριος, ο οποίος απασχόλησε το Τμήμα Τελωνείων στο παρελθόν με παρόμοιας φύσεως αδικήματα, συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα. Ο καπνός, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στα €418, κατασχέθηκε από τις Τελωνειακές Αρχές”, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι, “σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στη συνέχεια, παραδέχθηκε ότι διακίνησε παράνομα στο παρελθόν ακόμα 1,5 κιλά καπνού από τα κατεχόμενα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στα €313”.

“Η υπόθεση έτυχε εξώδικου διακανονισμού με την καταβολή χρηματικής πληρωμής ύψους €1.600 και ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται ποσό ύψους €313 που αφορά την ποσότητά του καπνού που ο Τουρκοκύπριος παραδέχθηκε ότι μετέφερε στο παρελθόν και €100 ποσό απόδοσης για το ποδήλατο, το οποίο ο Τουρκοκύπριος χρησιμοποίησε για τη μεταφορά του καπνού στις ελεύθερες περιοχές. Ο καπνός εγκαταλείφτηκε στο Τμήμα Τελωνείων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE