Κρατούμενοι στο Τέξας «απέδρασαν» για καλό ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρατούμενοι στο Τέξας «απέδρασαν» για καλό ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Η απόδραση είναι ένας από τους εφιάλτες κάθε σωφρονιστικού υπαλλήλου. Ο συγκεκριμένος όμως σίγουρα ευγνωμονεί τους κρατούμενους οι οποίοι κατάφεραν να βγουν από το κελί τους.

Μία ομάδα κρατουμένων στο Τέξας «απέδρασαν» από το κελί τους για να βοηθήσουν τον δεσμοφύλακα, ο οποίος είχε καταρρεύσει, σταματώντας να αναπνέει. «Τους μιλούσε και ξαφνικά κατέρρευσε. Μόλις τον είδαν, άρχισαν να φωνάζουν», είπε ο αστυνομικός Μαρκ Αρνέτ, από το γραφείο το Σερίφη, μιλώντας στο NBC.

Οι κρατούμενοι, που περίμεναν να εμφανιστούν στο δικαστήριο, ήταν στο υπόγειο και όταν κανείς δεν εμφανίστηκε παρά τις φωνές τους, κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα του κελιού, άρπαξαν τον ασύρματο του σωφρονιστικού υπαλλήλου και κάλεσαν σε βοήθεια.

Αμέσως οι συνάδελφοί του του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και έγινε χρήση απινιδωτή, καθώς δεν είχε σφυγμό. Χάρη σε όλα αυτά, ο άνδρας συνήλθε και επέστρεψε ήδη στη δουλειά του, μια και το περιστατικό έγινε στις 23 Ιουνίου.

Παρά τη σωτήρια επέμβασή τους, ένας από τους κρατούμενους παραδέχθηκε ότι μπορεί να έβρισκαν τον μπελά τους. «Ανησυχούσαμε ότι θα μπορούσαν να έρθουν κατά πάνω μας με όπλα. Αλλά δεν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη να μην τον βοηθήσουμε. Είναι καλός άνθρωπος», είπε ο Νικ Κέλτον στο WFAA. Ομως ο Αρνέτ επαίνεσε την πράξη τους και τα γρήγορα αντανακλαστικά τους. «Σίγουρα έσωσαν τη ζωή τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», δήλωσε ο αστυνομικός.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline