ΠΑΦΟΣ: Πήγε «καρφωτή»! Δεν ανεφοδίαζαν τα οχήματα με πετρέλαιο κίνησης αλλά με…

ΠΑΦΟΣ: Πήγε «καρφωτή»! Δεν ανεφοδίαζαν τα οχήματα με πετρέλαιο κίνησης αλλά με…

Πρόκειται για μια πρακτική η οποία το τελευταίο διάστημα «ανθίζει» ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές της Κύπρου, αφού προτιμάται το πετρέλαιο θέρμανσης ή το αγροτικό παρά το πετρέλαιο κίνησης για οικονομικούς λόγους! Ωστόσο η χρήση του είναι επιζήμια τόσο στο περιβάλλον αλλά εγκυμονεί και κινδύνους για τον οδηγό.

Την Τρίτη 12/7 το Τμήμα Τελωνείων, στα πλαίσια διερεύνησης συγκεκριμένης πληροφορίας, έλεγξε ένα ιδιωτικό όχημα και ένα γεωργικό μηχάνημα, στο χωριό Κοιλίνια της Επαρχίας Πάφου, για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου πετρελαίου (αγροτικού, βιομηχανικού και πετρελαίου θέρμανσης).

Από τον έλεγχο εντοπίστηκε στο ντεπόζιτο καυσίμων του γεωργικού μηχανήματος πετρέλαιο θέρμανσης και το εν λόγω μηχάνημα κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Τα διαπραχθέντα αδικήματα έτυχαν εξώδικου συμβιβασμού. Ο φόρος κατανάλωσης της ποσότητας του πετρελαίου που αποφεύχθηκε έχει εισπραχθεί καθώς επίσης και το ποσό απόδοσης του μηχανήματος που κατασχέθηκε. Εισπράχθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των € 767, ενώ το κατασχεθέν μηχάνημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE