Το πρώτο τηλεφώνημα Ομπάμα-Μέι - Η «ειδική σχέση» της Ουάσιγκτον με το Λονδίνο

Το πρώτο τηλεφώνημα Ομπάμα-Μέι - Η «ειδική σχέση» της Ουάσιγκτον με το Λονδίνο

Την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για να την συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος επαναβεβαίωσε την προσήλωσή του στην «ειδική σχέση» της Ουάσιγκτον με το Λονδίνο.

«Ο πρόεδρος τηλεφώνησε για να εκφράσει τα συγχαρητήριά του (στη Βρετανίδα πρωθυπουργό) για την ανάληψη των καθηκόντων της ως επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευσή του όχι μόνο να προστατεύσει αλλά και να εμβαθύνει την ειδική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας», ανέφερε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Ο πρόεδρος ανυπομονεί να συνεργαστεί με την πρωθυπουργό Μέι το διάστημα των 6 μηνών που απομένει» έως τη λήξη της θητείας του, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Η Λευκωσία βλέπει επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου στην άτυπη διάσκεψη της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο. Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την Τετάρτη, λέγοντας ότι τόσο η σύνθεση της άτυπης διάσκεψης, αλλά και η δουλειά που έχει προηγηθεί από τον περασμένο Μάρτιο, δίνουν τη δυνατότητα για να προχωρήσει η συζήτηση και επί της ουσίας του κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE