ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Γαλλία: Ανησυχία για νέο χτύπημα

Μακελειό στη Γαλλία: Ανησυχία για νέο χτύπημα

Φόβοι ακόμα και για 50 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες - Αναφορές και για κατάσταση ομηρίας - Ο δήμαρχος της Νίκαιας απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους

Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, και υπάρχουν τουλάχιστον 30 θύματα, σύμφωνα με τη δημαρχία της πόλης και αυτόπτες μάρτυρες, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Η επίθεση έγινε την ώρα που ολοκληρώνονταν οι εορτασμοί για τη Βαστίλη στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή, όπως διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι Αρχές εκφράζουν φόβο περί τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ ο δήμαρχος της πόλης απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. 

Στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταγράφονται σκηνές πανικού με δεκάδες ανθρώπων να τρέχουν πανικόβλητοι, λίγη ώρα αφότου το φορτηγό με την τρελή πορεία του παρέσυρε θανάσιμα πολίτες που συμμετείχαν στους εορτασμούς για την 14η Ιουλίου.

«Υπάρχουν άνθρωποι καλυμμένοι με αίμα, είναι τραυματίες», ανέφερε ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Nice Matin, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς, καθώς λέγεται πως ο οδηγός του φορτηγού ήταν ένοπλος.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αναφορές ότι λογαριασμοί στο Twitter που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, αναπαράγουν φωτογραφίες από το μακελειό. Δεν υπάρχει, ωστόσο, ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση. Εντούτοις, σε έναν από τους λογαριασμούς αναφέρεται το φονικό περιστατικό ως εκδίκηση για το θάνατο του υπ'αριθμόν δύο των τζιχαντιστών, Αλ Σισάνι.



Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν, για κατάσταση ομηρίας στο ξενοδοχείο Meridien στην ίδια περιοχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top