ΕΚΤΑΚΤΟ: Θρίλερ με τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Θρίλερ με τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Μετέφερε οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Ένα απίστευτο πολιτικό-διπλωματικό θρίλερ που απειλεί να εμπλέξει την Ελλάδα στα γεγονότα που κλονίζουν την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εκτυλίσσεται περίπου από τις 11:45.

Τουρκικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk της αστυνομίας ζήτησε να περάσει εντός ελληνικού εναέριου χώρου με την επίκληση βλάβης. Οι χειριστές του τουρκικού Black Wawk δήλωσαν mayday και emergency στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες. 

Περιέργως όμως, το τουρκικό ελικόπτερο δεν προσγειώθηκε στον πρώτο διαθέσιμο χώρο όπου θα μπορούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση αλλά ζήτησε να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης όπου και ακινητοποιήθηκε.

Οταν το τουρκικό Black Hawk προσγειώθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κατέβηκαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων επτά στρατιωτικοί και ένας με πολιτικά ρούχα.

Οι οκτώ θεωρούνται πραξικοπηματίες αφού αμέσως μόλις πάτησαν σε ελληνικό έδαφος ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Πηγή: protothema.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.