Τουρκία: Σύλληψη 100 αξιωματικών σε βάση στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουρκία: Σύλληψη 100 αξιωματικών σε βάση στο Ντιγιάρμπακιρ

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα περίπου 100 αξιωματικούς του στρατού σε μια αεροπορική βάση στη νοτιοανατολική Τουρκία έπειτα από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντιγιάρμπακιρ ήταν κυρίως το κέντρο απ' όπου εξαπολύονταν οι αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη διάρκεια του περασμένου χρόνου.

Σήμερα, κανένα αεροπλάνο δεν απογειώθηκε ή προσγειώθηκε στη βάση, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας μικρός αριθμός συλλήψεων έγινε και σε άλλες στρατιωτικές βάσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες Σανλιούρφα, Χακάρι και Μπινγκόλ που κατοικούνται στην πλειονότητά τους από Κούρδους, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE