Στέλνουν τους 8 πίσω στην Τουρκία επειδή «ήθελαν να καταλύσουν την δημοκρατία»

Στέλνουν τους 8 πίσω στην Τουρκία επειδή «ήθελαν να καταλύσουν την δημοκρατία»

«Πολύ ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας, καθώς παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρηςς Βίτσας.

Το επιχείρημα της Τουρκίας, υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν χθες στο ελληνικό έδαφος με στρατιωτικό ελικόπτερο, είναι πολύ ισχυρό καθώς παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρηςς Βίτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Διαβάστε επίσης: Δείτε τους Τούρκος πραξικοπηματίες που ζήτησαν πολιτικό άσυλο από Ελλάδα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ &ΒΙΝΤΕΟ
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που θα γίνει αυτή τη στιγμή είναι να εξεταστεί το αίτημα χορήγησης ασύλου σε πρώτο βαθμό, να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό και μετά ν’ αρχίσει η εξέταση του αιτήματος έκδοσης. H υπόθεση τους είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών, που εξετάζουν το θέμα από νομική άποψη και σε σχέση με το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή νομιμότητα και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, επανέλαβε.
 
Τέλος, διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν εμπλέκεται στο θέμα της παράδοσης του τουρκικού ελικοπτέρου. Η επικοινωνία γίνεται ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το αντίστοιχο τουρκικό υπουργείο, μέσω της διπλωματικής οδού.

Πηγή: protothema.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.