Συλλαμβάνονται ένας ένας οι δικαστές στην Τουρκία

Συλλαμβάνονται ένας ένας οι δικαστές στην Τουρκία

Συλλαμβάνονται ένας ένας οι 2,745 δικαστές και εισαγγελείς για τους οποίους λήφθηκε απόφαση σύλληψης. Οι δικαστές συλλαμβάνονται λόγω των σχέσεών τους με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν το οποίο βρίσκεται, όπως κατήγγειλε η Κυβέρνηση, πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος. Συνελήφθη ακόμη και ο εισαγγελέας της υπόθεσης Εργκένεκον στο Ερζιντζάν ,Οσμάν Σανάλ.

Απόφαση για σύλληψη έχει ληφθεί για 140 ανώτατους δικαστές, 48 δικαστές του Συμβουλίου του Κράτους με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Αστυνομία πήγε στο Συμβούλιο του Κράτους όπου είχαν συγκεντρωθεί οι δικαστές και συνέλαβε 10 από αυτούς. Στη συνέχεια συνελήφθησαν και 11 ανώτατοι δικαστές. 

Συνελήφθη επίσης και το μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Αλπαρσλάν Αλτάν και στη συνέχεια επίσης το μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Ερντάν Τερτζάν.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Πέφτει το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Τραμπ «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει αρκετά σύντομα» - Φλέγεται η Μέση Ανατολή

LIVE: Πέφτει το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Τραμπ «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει αρκετά σύντομα» - Φλέγεται η Μέση Ανατολή

Φλέγεται για 10η μέρα η Μέση Ανατολή, ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σκληρύνει τα αντίποινά του. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE