ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωνάζουν οι Τ/κ για το πραξικόπημα στην Τουρκία – Ακυρώνονται συναυλίες και δεξιώσεις για τους «εορτασμούς» της εισβολής

Φωνάζουν οι Τ/κ για το πραξικόπημα στην Τουρκία – Ακυρώνονται συναυλίες και δεξιώσεις για τους «εορτασμούς» της εισβολής

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το πραξικόπημα στα κατεχόμενα, απλοποιήθηκαν οι «εορτασμοί» για την εισβολή.

Στα κατεχόμενα, ομάδα ατόμων, στην πλειονότητά τους Τούρκοι υπήκοοι, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας στη Λευκωσία για το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Κρατώντας φωτογραφίες του Ταγίπ Ερντογάν καθώς και τουρκικές σημαίες και σημαίες του ψευδοκράτους, προσευχήθηκαν για τα θύματα του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Εξέφρασαν την στήριξή τους στην τουρκική κυβέρνηση και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή έχουν απλοποιηθεί και δεν θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση που δίδεται στο λεγόμενο προεδρικό για το κοινό. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αύριο που ήταν προγραμματισμένη στο Κάστρο της Κερύνειας όπως επίσης και συναυλίες.

Στις 20 Ιουλίου, ημέρα της εισβολής, θα πραγματοποιηθεί μόνο παρέλαση κατά μήκος της λεωφόρου Φαζίλ Κουτσιούκ αλλά όχι η αεροπορική επίδειξη και η παρέλαση αρμάτων.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Χουσεϊν Οζγκιουρκούν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ για τις εξελίξεις στην Τουρκία και αποφασίστηκε όπως συναντηθούν στην Άγκυρα στις 26 Ιουλίου με αντιπροσωπείες από τις δύο πλευρές.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top