LIFESTYLE

Καλό ταξίδι! Έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους Κύπριους ηθοποιούς

Καλό ταξίδι! Έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους Κύπριους ηθοποιούς

«Έσβησε» το βράδυ της Δευτέρας 18/7 ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του Κυπριακού θεάτρου, σκορπώντας τη θλίψη σε όλη την Κυπριακή κοινωνία, καθώς ήταν ένας από τους τελευταίους μεγάλους Κύπριους ηθοποιούς.

Ο λόγος για τον Αντρέα Μαυρομμάτη, ο οποίος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι γύρω στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχε μεταφερθεί από το απόγευμα της ίδιας μέρας αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα.

Ο 83χρονος ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, σειρές στην τηλεόραση με πιο πρόσφατη ένα πέρασμα του από τη σειρά του Sigma “Επτά Ουρανοί και σύννεφα αλήτες».

Για το θάνατο του ανακοίνωση εξέδωσε και το ΑΚΕΛ στην οποία αναφέρεται:  Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του ηθοποιού Αντρέα Μαυρομμάτη.

Ο Αντρέας Μαυρομμάτης υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους ηθοποιούς του κυπριακού θεάτρου, το οποίο υπηρέτησε για δεκαετίες με ήθος, σεμνότητα και συνέπεια. Ξεδίπλωσε το ταλέντο του σε πολλά είδη υποκριτικής, στο σανίδι αλλά και στην τηλεόραση, με κυπριώτικα σκετς, με αρχαίες κωμωδίες, με επιθεώρηση και πολλά άλλα.  

Η πορεία του Αντρέα Μαυρομμάτη στο χώρο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους ανθρώπους του θεάτρου και του πολιτισμού γενικότερα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top