Τουρκική εφημερίδα Star: Φορτώνουν τους «8» με το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν

Τουρκική εφημερίδα Star: Φορτώνουν τους «8» με το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν

Στην ομάδα των 40 κομάντος που επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Τούρκο Πρόεδρο ανήκουν σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star οι 8 στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Στον στενό πυρήνα των επίδοξων πραξικοπηματιών τοποθετεί η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Star τους 8 στρατιωτικούς που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ειδικότερα, φέρονται να ανήκουν στην ομάδα  των κομάντος που πήγε να σκοτώσει τον Ερντογάν.

Όπως έγινε γνωστό περίπου 40 κομάντος περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα που διέμενε ο Ερντογάν με σκοπό να τον σκοτώσουν αλλά ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε και φυγαδεύτηκε έγκαιρα από άντρες της προσωπικής του φρουράς.

Η πληροφορία ελέγχεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να πρόκειται για ένα ακόμη μέσο πίεσης προς την Ελλάδα για να εκδώσει τους 8 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι κομάντος μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να σκοτώσουν τον Ερντογάν διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ορισμένοι από αυτούς, με δύο ελικόπτερα φέρονται να κατέφυγαν σε ΝΑΤΟϊκή βάση και οι 8 με τρίτο ελικόπτερο προσγειώθηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. Ορισμένοι άλλοι από την ίδια αρχική ομάδα κομάντος φέρονται να έχουν πετάξει τον οπλισμό τους και να να έχουν καταφύγει στα βουνά.

Από Protothema.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE