ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξύπνα Κύπρος! Σε σκοτώνουν...

Ξύπνα Κύπρος! Σε σκοτώνουν...

Η Κύπρος ξύπνησε μια τέτοια μέρα, 42 χρόνια πριν, λαβωμένη όσο ποτέ. Οι σειρήνες της 20ης Ιουλίου προκαλούν ανατριχίλα, αφού μας θυμίζουν αυτό που δεν έπρεπε να χαθεί ποτέ, το «Δεν ξεχνώ»!

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Αν ξέχασες προς στιγμήν γιατί σε ξύπνησαν οι σειρήνες γύρνα το βλέμμα σου στον Πενταδάκτυλο. Κοίταξε την τουρκική σημαία. Δες το μαχαίρι στην καρδιά που μας θυμίζει τι χάσαμε.

 

Διαβάστε επίσης: 

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ: 42χρόνια μετά το ίδιο ανατριχιαστικό πολεμικό ανακοινωθέν εξακολουθεί να μας στοιχειώνει! Τι έλεγαν οι κατακτητες

20 Ιουλίου 1974: Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την τουρκική εισβολή

Δυστυχώς, ένα μέρος της ψυχή μας χάθηκε. Μια καρδιά που σταμάτησε να κτυπά εκείνο το πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974.

Η σημερινή ημέρα δεν σηματοδοτεί την εισβολή που οι γονείς και οι παππούδες μας έζησαν το μαύρο ξημέρωμα του ΄74. Οι σειρήνες δεν ηχούν για να μας υπενθυμίσουν το τι συνέβη στις 20 Ιουλίου 42 χρόνια πριν.

Μας θυμίζουν την διχόνοια

Αυτός ο αποκρουστικός ήχος αντηχεί σε πλατείες και χωριά για να μας υπενθυμίσει τα λάθη μας, τον αδελφοκτόνο πόλεμο, τις διαμάχες, τις αντιζηλίες και τον εθνικό σπαραγμό που ζήσαμε.

Σήμερα δεν ήχησαν οι σειρήνες, ούτε για τους «δεξιούς» αλλά ούτε και για τους «αριστερούς», παρά μόνο για ολόκληρο τον σκοτωμένο, αγνοούμενο και προδομένο κυπριακό λαό.

Η διχόνοια μας έφερε ως εδώ. Τουλάχιστον αυτή την μέρα, ως ένδειξη τιμής στους σκοτωμένους, στους αγνοούμενους και στα κατεχόμενα εδάφη μας, ας κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά και το στόμα μας κλειστό.

Μια χούφτα ανθρώπων πρόδωσε την Κύπρο, ωστόσο, άλλες τόσες χιλιάδες έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της. Δεν γίνεται! Αυτό κάτι πρέπει να αξίζει...

ΥΓ: Θα διερωτάσαι τι τελικά μένει μια τέτοια μέρα... Το «Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι». Ναι! Σωστά θυμήθηκες! Αυτό που έγραφαν κάποτε τα τετράδια στο Δημοτικό…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top