Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ στο Αιγαίο για τους άφαντους Τούρκους κομάντος

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ στο Αιγαίο για τους άφαντους Τούρκους κομάντος

Σε εξέλιξη παραμένει το θρίλερ στο Αιγαίο μετά τις πληροφορίες σχετικά με την προσπάθεια Τούρκων κομάντος να περάσουν στην Ελλάδα, αναζητώντας άσυλο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο «κόκκινος συναγερμός» στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σήμανε την Τετάρτη το απόγευμα μόλις εντοπίστηκαν – σύμφωνα με πληροφορίες – δύο φουσκωτές λέμβοι με περίπου 10 έως 15 άτομα η κάθε μια, να πλέουν εντός των τουρκικών χωρικών αλλά με πιθανή κατεύθυνση την Ελλάδα και ειδικότερα τη Σύμη.

Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή η πυραυλάκατος «Βότσης», η κανονιοφόρος «Ναυμάχος», αλλά και αρκετά σκάφη του λιμενικού, ενώ από αέρος συνέδραμαν στις έρευνες δύο ελικόπτερα. Στη συνέχεια οι ελληνικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και επίλεκτες ομάδες ειδικών δυνάμεων, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη περιπολούν δύο ελικόπτερα τύπου Απάτσι σε Κω, Λέρο και Ρόδο, δύο Super Puma, πλοία του πολεμικού Ναυτικού και επίλεκτοι Έλληνες κομάντος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δύο λέμβοι παραμένουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ωστόσο η επιφυλακή είναι στο 100%, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως επάνω στα δύο φουσκωτά επιβαίνει η μονάδα των επίλεκτων δυνάμεων του τουρκικού στρατού, που το βράδυ του πραξικοπήματος, ήταν επιφορτισμένη με τη σύλληψη του Ερντογάν.

Στόχος του ελληνικού στρατού είναι να αποτρέψει το ενδεχόμενο να περάσουν στην Ελλάδα κι άλλοι Τούρκοι αξιωματικοί, μετά τους 8 που προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, λίγες ώρες μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

Πάντως το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε σχετικές πληροφορίες, λέγοντας πωςπλοία της τουρκικής ακτοφυλακής εκτελούσαν τις αποστολές που τους έχουν ανατεθεί επισήμως από την τουρκική διοίκηση. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές απέφυγαν να σχολιάσουν πληροφορίες ότι τουρκικά F-16 έκαναν πτήσεις επιτήρησης ψάχνοντας τα δύο «χαμένα» σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Από την αποτυχία του πραξικοπήματος και μετά οι τουρκικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό για τη σύλληψη των κομάντος, που ωστόσο λόγω και της εκπαίδευσής τους μπορούν να κρυφτούν εύκολα σε δάση και δύσβατες περιοχές.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να αποφάσισαν να περάσουν στην Ελλάδα προς αναζήτηση «καταφυγίου» και πολιτικού ασύλου όπως έκαναν και οι 8 συνάδελφοί του που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Από CNN.GR 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE