Βρεγμένο μαγιό: Ποιο κίνδυνο κρύβει για τις γυναίκες

Βρεγμένο μαγιό: Ποιο κίνδυνο κρύβει για τις γυναίκες

Εάν συνηθίζετε να μένετε με το βρεγμένο μαγιό μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, διαβάστε παρακάτω.

Η υγρασία σε συνδυασμό με τη ζέστη που επικρατεί τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνουν τον κίνδυνο για ανάπτυξη μυκήτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Οι πιθανότητες είναι περισσότερες για τις γυναίκες με ιστορικό επαναλαμβανόμενων επεισοδίων μυκητίασης.

Επίσης, όσον αφορά το νερό της πισίνας συγκεκριμένα, τα υπολείμματα χημικών που παγιδεύονται μέσα στο βρεγμένο μαγιό ενδέχεται να διαταράξουν την ισορροπίαβακτηρίων στον κόλπο και την ευρύτερη περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Φροντίστε λοιπόν να κάνετε ένα γρήγορο ντους και να φορέσετε στεγνό μαγιό μετά το μπάνιο σας για να περιορίσετε τον κίνδυνο λοίμωξης.

Ποια τα συμπτώματα της μυκητίασης

- Φαγούρα, πόνος, φλεγμονή, ξηρότητα στο αιδοίο και τον κόλπο

- Κολπικές εκκρίσεις

- Πρήξιμο και κοκκίνισμα στην περιοχή

- Λευκό επίχρισμα στην εσωτερική επιφάνεια του αιδοίου

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν εκδηλώνετε τα παραπάνω συμπτώματα ώστε να χορηγηθεί έγκαιρα η απαραίτητη θεραπεία.

Πηγή: uhhospitals.org, health.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: «Θα είμαι υποψήφια στις Προεδρικές» – Νέα δεδομένα στον ΔΗΣΥ

Αννίτα Δημητρίου: «Θα είμαι υποψήφια στις Προεδρικές» – Νέα δεδομένα στον ΔΗΣΥ

Τη δική της υποψηφιότητα για τις Προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, λίγες ώρες μετά την εξαγγελία του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι θα διεκδικήσει επίσης την Προεδρία της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE