ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΚΡΩΤΗΡΙ: Έξι μήνες στη φυλακή αστυνομικός! – Παρενέβη σε διαδικασία ποινικής δίωξης

ΑΚΡΩΤΗΡΙ: Έξι μήνες στη φυλακή αστυνομικός! – Παρενέβη σε διαδικασία ποινικής δίωξης

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών καταδικάστηκε Κύπριος αστυφύλακας της Αστυνομίας των Βάσεων Ακρωτηρίου!

Του Φάνη Μακρίδη

Το δικαστήριο των Βάσεων έκρινε ένοχο των Ι.Σ. σε δυο κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, καταδικάστηκε για αμέλεια καθήκοντος και παρέμβαση σε διαδικασία ποινικής δίωξης. 

Σύμφωνα με τα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο καταδικασθείς φερόταν να είχε επαφές με άτομο που έλεγχε παράνομα υποστατικά εντός των Βάσεων και στα οποία έκανε συχνά εφόδους η βρετανική Αστυνομία, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, τα οποία επιβεβαίωναν τις επαφές που γίνονταν μεταξύ του εν λόγω αστυνομικού και του διευθυντή του εν λόγω υποστατικού.

Την είδηση επιβεβαίωσε με τοποθετήσεις της στο ThemaOnline και η εκπρόσωπος Τύπου των Βάσεων Κόνι Πίαρς. 

Μας δήλωσε σχετικά: «Επιβεβαιώνουμε ότι αστυφύλακας της Αστυνομίας των Βάσεων (SBA Police) καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση, μετά την καταδίκη του για αμέλεια καθήκοντος και παρέμβαση σε διαδικασία ποινικής δίωξης. 

Η Αστυνομία και Διεύθυνση των Βάσεων χαιρετίζουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου που κατέληξε σε ποινή στερητική της ελευθερίας σε σχέση με αυτό το ζήτημα.

Η Αστυνομία των Βάσεων έχει τη δέσμευση να διαφυλάττει τον νόμο εντός της κοινότητας και να διατηρεί πολύ υψηλά επίπεδα αστυνόμευσης». 

Κακά τα ψέματα, πάντως, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως οι Βρετανοί δεν αστειεύονται όταν έχουν να κάνουν με ζητήματα διαφθοράς, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες σε βάρος αστυνομικών.

Στην Κυπριακή Δημοκρατία τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Παίρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top