Αγέλη σκύλων προκαλεί αναστάτωση - Αναλαμβάνει δράση ο δήμος Λευκωσίας

Αγέλη σκύλων προκαλεί αναστάτωση - Αναλαμβάνει δράση ο δήμος Λευκωσίας

Δράση αναλαμβάνουν δήμοι της μείζονος Λευκωσίας με στόχο να περιμαζέψουν αγέλη σκύλων που περιφέρεται στις δημαρχούμενες περιοχές προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Σε σημερινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Δήμοι Λευκωσίας, Έγκωμης, Στροβόλου και Αγίου Δομετίου, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και η Αστυνομία, αποφασίστηκε να συσταθεί μια ομάδα με εκπροσώπους τους, που θα ετοιμάσει σχετικό σχέδιο δράσης.

«Συζητήσαμε πώς μπορούμε να μαζέψουμε αυτά τα σκυλιά και να τα μεταφέρουμε σε ασφαλή χώρο και να τα περιθάλψουμε αν χρειαστεί» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για περίπου δέκα σκυλιά, που προκαλούν ανησυχία στον κόσμο.

Όπως ανέφερε, οι δήμοι μαζεύουν αδέσποτα σκυλιά κάθε μέρα, όμως σε αυτή την περίπτωση επειδή είναι πολλά, είναι δύσκολο ένας δήμος να ενεργήσει από μόνος του.

«Όλοι οι φορείς υπέδειξαν από ένα εκπρόσωπό τους και θα συσταθεί μια ομάδα που θα συνέλθει την ερχόμενη βδομάδα για να καταλήξει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις με ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα τεθεί ενώπιον μας για να το υιοθετήσουμε» ανέφερε.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι μπορεί να χρειαστεί να επιστρατευθούν ιδιώτες κτηνίατροι οι οποίοι θα συμβουλεύσουν τους δήμους. Πιθανόν, επίσης, να χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία για το θέμα με τα Ηνωμένα Έθνη αφού τα σκυλιά έρχονται από τη νεκρή ζώνη, αλλά και να συμβουλέψει τους δήμους η Αστυνομία για το πώς θα αποκλειστεί μια περιοχή που είναι κατοικημένη εάν θεαθούν εκεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μεταβαίνει στη Νίκαια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του στη Γαλλία

Μεταβαίνει στη Νίκαια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του στη Γαλλία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί για τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 3ης Διεθνούς Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς (UNOC3).

BEST OF TOTHEMAONLINE