ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΡΒΟΛΙΑ: Ο 38χρονος Γονατάς θα μπορούσε να σωθεί… - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΕΡΒΟΛΙΑ: Ο 38χρονος Γονατάς θα μπορούσε να σωθεί… - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο θάνατος του 38χρονου Κύπρου Γονατά από τη Λευκωσία το απόγευμα του Σαββάτου (30/07) θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί;

Για όσους ξέρουν τα δεδομένα, η απάντηση είναι ανεπιφύλακτα καταφατική.

Είναι γνωστό ότι στις παραλίες μας δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Πολύ περισσότερο στο συγκεκριμένο παραλιακό μέτωπο στα Περβόλια, όπου τα ισχυρά ρεύματα που μέσα σε δευτερόλεπτα παρασύρουν έναν κολυμβητή σε πολύ βαθιά νερά…

Επιτόπια έρευνά μας στο συγκεκριμένο σημείο το 2014 με αφορμή τον πνιγμό της 20χρονης τότε Ειρήνης Γεωργίου, είχε φανερώσει τα κενά ασφαλείας των λουομένων, τα οποία δεν χρειάζεται να είσαι και εμπειρογνώμονας για να διαπιστώσεις.

Οι ναυαγοσώστες της περιοχής έχουν καρφωμένα τα μάτια τους στη θάλασσα, ενώ περιπολούν εντός των προκαθορισμένων ορίων τους συχνά. Ασκούν σωστά τα καθήκοντά τους.

Ωστόσο καλύπτουν απόσταση μόνο 800 μέτρων. Στα δεξιά τους, βρίσκεται ένα φυσικό ακρωτήρι, που δεν τους επιτρέπει να δουν τι γίνεται στο δεύτερο μισό του παραλιακού μετώπου. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε. Και το πιο τραγικό; Το ισχυρότερο θαλάσσιο ρεύμα βρίσκεται στην περιοχή περίπου 50 μέτρα πιο κάτω από τον Φάρο, εκείνη που δεν μπορούν να επιτηρήσουν.

Έκτακτο: Πνιγμός 38χρονου από την Λευκωσία στα Περβόλια

ΠΕΡΒΟΛΙΑ – ΠΝΙΓΜΟΣ: Θλίψη για τον χαμό του 38χρονου Γονατά από τον Άγιο Δομέτιο

 Χαρακτηριστική η περίπτωση του 2014. Όταν είχαν ειδοποιηθεί οι ναυαγοσώστες ότι υπάρχει περιστατικό (βλ. περίπτωση Ειρήνης Γεωργίου), έτρεχαν πάνω κάτω σε απόσταση 800 μέτρων. Έλιωσαν οι πατούσες τους.

Υπάρχουν σημεία, όπου θα μπορούσε να στηθεί ο πυργίσκος των ναυαγοσωστών, που θα τους επέτρεπε να είχαν καλύτερη οπτική επαφή. Και σίγουρα όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, αν κάποιο σημείο θέλει επιτήρηση, αυτό είναι εκείνο κάτω από τον Φάρο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top