ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Γεωργιάδης: Η διαχείριση του κυπριακού και της οικονομίας επιβάλλουν μια συνειδητή επιλογή υπέρ της αλήθειας

Χ. Γεωργιάδης: Η διαχείριση του κυπριακού και της οικονομίας επιβάλλουν μια συνειδητή επιλογή υπέρ της αλήθειας

«Οφείλουμε σήμερα να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε στον επιμνημόσυνο λόγο του ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης , στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα στις μάχες Τηλλυρίας 1964 Γιαννάκη Π. Ταλιώτη που διοργάνωσε ο Δήμος Γεροσκήπου, η Εκκλησία Αγίας Παρασκευής και η οικογένεια του .

O κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η διαχείριση του εθνικού μας θέματος, αλλά και η εξίσου υπεύθυνη διαχείριση της οικονομίας, επιβάλουν μια συνειδητή επιλογή υπέρ της αλήθειας αντί των εύηχων και ανέξοδων συνθημάτων .

Μόνο έτσι συνέχισε,” θα βρούμε το σθένος για να λάβουμε δύσκολες αλλά τολμηρές, σωστές και ωφέλιμες αποφάσεις “ .

Mόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις αλλά και θα διασφαλίσουμε , όπως είπε, “την κρατική και εθνική μας απόσταση και θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε με επάρκεια και αξιοπιστία κρίσιμα εθνικά ζητήματα, και μόνο έτσι θα εκπληρώσουμε το δικό μας χρέος σ’ αυτούς που σήμερα μας μας ατενίζουν από το πάνθεο των ηρώων”.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως αυτή την ώρα τιμούμε την θυσία του ήρωα Γιαννάκη Ταλιώτη και μνημονεύουμε την αδικαίωτη προσφορά τους , λέγοντας παράλληλα πως οφείλουμε να αναλογιστούμε τις δικές μας ιστορικές ευθύνες και το δικό μας χρέος μακριά από λάθη και ιδιοτέλεια. 

Είναι είπε,” με ανάλογες εκδηλώσεις που συντηρούμε άσβεστη τη μνήμη των ηρώων και συμβάλουμε έτσι στην καλλιέργεια υψηλών προτύπων για τη νέα γενιά της πατρίδας μας”.

Tαυτόχρονα σημείωσε όμως μας επιτρέπουν να αντλήσουμε διδάγματα και πρότυπα για να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο προς το μέλλον.

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης είπε πως σήμερα οφείλουμε να υποσχεθούμε σε όλους αυτούς που μας ατενίζουν από το πάνθεο των ηρώων, ότι θα μείνουμε μακριά από την όποια αχρείαστη προσπάθεια πόλωσης και αναμόχλευσης των διχαστικών παθών περασμένων δεκαετιών.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων αλλά και  η εκκίνηση του καθιερωμένου Αγώνα Δρόμου εις μνήμην του ήρωα Γιαννάκη Π. Ταλιώτη, ο οποίος ως γνωστόν έπεσε στις μάχες της Τηλλυρίας τον Αύγουστο του 1964.

Ο αγώνας, ο οποίος διοργανώθηκε σε συνεργασία με το σωματείο δρομέων «Περικλής Δημητρίου», διεξήχθη  κατά τη διάρκεια της τέλεσης του ετήσιου μνημόσυνου του ήρωα .

Μετά το τέλος του αγώνα, απόστασης τριών χιλιομέτρων, βραβεύθηκαν  οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης και οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας.

Το Σωματείο  «Περικλής Δημητρίου  πρόσφερε έναν αναμνηστικό δώρο στον Υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαριστώντας τους αθλητές του Σωματείου δρομέων, είπε πως η δράση του Σωματείου τους,  τους κάνει όλους περήφανους και τους κάλεσε να συνεχίσουν .

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top