Στη Σόφια ο Τσίπρας με αντιπροσωπεία για Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας

Στη Σόφια ο Τσίπρας με αντιπροσωπεία για Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας

Στη Σόφια μεταβαίνει σήμερα 1/8, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Κοτζιάς, Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μουζάλας, Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Τόσκας, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία φθάνει στη Σόφια αεροπορικώς στις 10:00 της Δευτέρας και θα μεταβεί κατευθείαν στο χώρο των εργασιών της Συνόδου.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και παράλληλα θα γίνουν διμερείς συναντήσεις μεταξύ των υπουργών των δύο χωρών.

Στις 11:30 έχει προγραμματιστεί να αρχίσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, την οποία θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνιών και δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Στις 13:30 θα υπάρξει γεύμα εργασίας των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ, πριν η ελληνική αντιπροσωπεία επιστρέψει στην Αθήνα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE