ΚΕΡΥΝΕΙΑ: «Έψαχναν 20 κιλά χρυσού που έκρυψαν Κύπριοι το 1974»! Έμειναν με τον χάρτη στο χέρι

ΚΕΡΥΝΕΙΑ: «Έψαχναν 20 κιλά χρυσού που έκρυψαν Κύπριοι το 1974»! Έμειναν με τον χάρτη στο χέρι

Τρεις άντρες συνελήφθησαν πριν από λίγες μέρες στην κατεχόμενη Κερύνεια από την λεγόμενη Αστυνομία ύστερα από πληροφορία ότι έψαχναν παράνομα για κρυμμένο θησαυρό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Diyalog (Διάλογος) ο ένας από τους τρείς συλληφθέντες που εργάζεται στις Ελεύθερες περιοχές δέχτηκε πληροφορία καθώς και χάρτη της περιοχής του κάστρου Βουφαβέντο από άγνωστο άντρα όπου και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, Ελληνοκύπριοι είχαν κρύψει 20 κιλά χρυσού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι…. κυνηγοί της τεράστιας αξίας θησαυρού, έσκαβαν σε σπηλιά της περιοχής για 10 μέρες και κάλυπταν τις τρύπες που άνοιγαν με κλαδιά δέντρων, ωστόσο οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από άντρες του λεγόμενου δασονομείου οι οποίοι και ενημέρωσαν την «Αστυνομία».

Έτσι λοιπόν οι τρεις που ονειρεύονταν να γίνουν πλούσιοι με τον…θησαυρό που έκρυψαν οι Ελληνοκύπριοι το 1974 άφησαν τις σκάλες, τις σκαπάνες  και τα άλλα γεωτρητικά εργαλεία και κατέληξαν με χειροπέδες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράνομης (χωρίς άδεια) αναζήτησης θησαυρού ο οποίος αν βέβαια υπάρχει, με ένα πρόχειρο υπολογισμό η αξία του ανέρχεται στα 2.580.000 δολάρια

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.