Παρακολούθηση τηλεφώνων αστυνομικών

Παρακολούθηση τηλεφώνων αστυνομικών

Ετοιμάζονται νομοθετικά μέτρα για πάταξη και αντιμετώπιση της διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα.

Στην προετοιμασία μέτρων που θα οδηγήσουν στην πάταξη της διαφθοράς και στην άσκηση καλύτερου ελέγχου στην Αστυνομία, μελετούν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και ο  Αρχηγός Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» 02/07, ο Ιωνάς Νικολάου προωθεί πακέτο νομοθετικών μέτρων για καλύτερο έλεγχο των μελών της Αστυνομίας σε ότι αφορά θέματα διαφθοράς.

Συγκεκριμένα ένα από τα μέτρα θα είναι η παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα και με δικαστικό διάταγμα, στους αστυνομικούς που υπάρχουν υπόνοιες πως εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς.

Επίσης άλλο ένα μέτρο που προωθείται είναι το θέμα των υπό κάλυψη αστυνομικών με εξουσίες που θα επιτρέπουν τον εντοπισμό και την αποκάλυψη διεφθαρμένων μελών του σώματος.

Τέλος, σημειώνεται πως θα προωθηθεί και η θεσμοθέτηση των υπό προστασία μαρτύρων που θα μπορούν να καταθέσουν χωρίς την αποκάλυψη της ταυτότητας τους. Μάλιστα το θέμα αυτό αφορά κυρίως του αστυνομικούς που φοβούνται να μιλήσουν καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να υποστούν επιπτώσεις. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE