ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος Πρωθυπουργός: «Η πλευρά που επιθυμεί περισσότερο την επίλυση του Κυπριακού είναι η Τ/κ γιατί για χρόνια υφίσταται αδικίες»

Τούρκος Πρωθυπουργός: «Η πλευρά που επιθυμεί περισσότερο την επίλυση του Κυπριακού είναι η Τ/κ γιατί για χρόνια υφίσταται αδικίες»

Οι εγγυήσεις δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ στον ανταποκριτή του τ/κ τηλεοπτικού σταθμού «Genç TV» στην Άγκυρα, Μπουρχάν Τζιανμπάζ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η πλευρά που επιθυμεί περισσότερο την επίλυση του Κυπριακού είναι η τ/κ και ο λόγος είναι επειδή ο τ/κ «λαός», για χρόνια, υφίσταται αδικίες και η «ε/κ διοίκηση» εκμεταλλεύεται όλες τις πηγές του νησιού.

Για τη λύση, είπε, προβλέπεται ένα μοντέλο ομοσπονδίας στο οποίο θα κυριαρχεί η ισότητα και η δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος ότι η ε/κ πλευρά συμπεριφέρεται σαν να είναι η μόνη κυρίαρχη στο νησί και σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τ/κ, τόσο στην ΕΕ όσο και σ’ άλλες πλατφόρμες.

Πρόσθεσε  ότι οι Ε/κ είναι αυτοί που πρέπει να προετοιμαστούν ουσιαστικά για τη λύση και έστειλε ένα μήνυμα στη «νότια» Κύπρο. «Αντί κάθε τρεις και λίγο να στριμώχνει τους Τ/κ, ας αναφέρει τι και μέχρι πού προτίθεται να μοιραστεί (μαζί τους)». Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι ο «πρόεδρος» Ακιντζί πρέπει να αναλάβει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ για τις εγγυήσεις δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσής τους. Δηλαδή, όποιες και να είναι οι συνθήκες, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι παρούσα για να διασφαλίζει την ασφάλεια των εκεί αδελφών μας».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ευχαρίστησε τους Τ/κ για τη στήριξη που έδειξαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Θα «λιώσουμε» και σήμερα - Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε αναλυτικά το «καιρικό μενού»



Φόνος στην Ορμήδεια: Τον πυροβόλισε στο κεφάλι - Η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί - Η ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων

Φόνος στην Ορμήδεια: Τον πυροβόλισε στο κεφάλι - Η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί - Η ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων

Νεκρός με τραύμα στο κεφάλι, από πυροβόλο όπλο, εντοπίστηκε άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, σε εργαστήριο έξω από την Κοινότητα Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top