ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με 5 νέους καθηγητές η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου

Με 5 νέους καθηγητές η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου

Με πέντε νέους καθηγητές θα ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι επιλέχθηκαν για να στελεχώσουν τη Σχολή και να καλύψουν ανάγκες για διδασκαλία και έρευνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τους: Καθηγητή Παναγιώτη Κ. Γιάλλουρο, Διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών και Επισκέπτη Αναπληρωτή Καθηγητή Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρο. Επίκουρο Καθηγητή (Επιδημιολογία/Δημόσια Υγεία), Γεώργιο Νικόπουλο, Διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών και κύριο ερευνητή του πολυκεντρικού προγράμματος  Transmission Reduction Intervention Project. Λέκτορα Γενικής Χειρουργικής Aννέζα Ι. Γιάλλουρου, Διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών και Senior Clinical Fellow του Royal Free Hospital στο University College London. Λέκτορα Ογκολογίας Αναστασία Κωνσταντινίδου, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (The Institute of Cancer Research) και κλινική ερευνήτρια στο Royal Marsden Hospital and Institute of Cancer Research. Λέκτορα Εσωτερικής Παθολογίας, Ειρήνη Χριστάκη, Διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πανεπιστημιακή Υπότροφός του Α.Π.Θ.

Στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου προστίθεται ότι η Ιατρική Σχολή έχει ήδη στεγαστεί στο ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ), όπου στεγάζονται, μεταξύ άλλων, τα κλινικά εργαστήρια και τα εργαστήρια ανατομίας της Ιατρικής Σχολής, καθώς και το Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής. Το κτίριο θα διαθέτει επίσης αμφιθέατρο 350 θέσεων.

Ο Πρύτανης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης δήλωσε ότι ξεκινάει μία νέα εποχή για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, με άρτια καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, νέους χώρους διδασκαλίας, καθώς βέβαια και την κατοχύρωση της κλινικής άσκησης των φοιτητών μας στα δημόσια νοσηλευτήρια.
 
Σημειώνεται ότι κατά τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας της η Ιατρική Σχολή έχει εκπαιδεύσει 84 φοιτητές, εκ των οποίων οι 28 πρόκειται να ξεκινήσουν την τριετή κλινική εκπαίδευση. 

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top