ΛΗΔΡΑΣ: Ερχόταν από τα κατεχόμενα «φορτωμένος» με 10 κιλά καπνού και 13 κούτες τσιγάρων

ΛΗΔΡΑΣ: Ερχόταν από τα κατεχόμενα «φορτωμένος» με 10 κιλά καπνού και 13 κούτες τσιγάρων

Φαίνεται πως δεν τον δασκάλεψαν καλά τον Βρετανό και νόμιζε πως θα περάσει ανενόχλητος τα καπνικά είδη από τα Κατεχόμενα.

Σε ανακοίνωση το Τμήμα Τελωνείων ενημερώνει ότι στις 9 Αυγούστου 2016 μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησε τελωνειακός λειτουργός στο Οδόφραγμα της Οδού Λήδρας εντόπισε στην κατοχή προσώπου βρετανικής υπηκοότητας, το οποίο εισερχόταν από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, 10 κιλά αφορολόγητου καπνού και 13  κούτες αφορολόγητων τσιγάρων.

Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση.  Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στον καπνό ανέρχονται σε €2,088 και στα τσιγάρα σε €456.

Τα διαπραχθέντα τελωνειακά αδικήματα έτυχαν εξώδικου συμβιβασμού με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €3,550.  Με την εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE