LIFESTYLE

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τι περιλαμβάνει η ακίνητη περιουσία του Μικελλίδη και πόσα χρωστά!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τι περιλαμβάνει η ακίνητη περιουσία του Μικελλίδη και πόσα χρωστά!

Η υπόθεση είναι δικάσιμος. Η σύντροφός του μένει στο σπίτι - κάστρο, κατόπιν αποφάσεως του Δικαστηρίου Λάρνακος και ο αδελφός του επιθυμεί να το μετατρέψει σε μουσείο...

Της Νατάσας Κακούτση

Στις 23 Αυγούστου του 2014 κηδεύτηκε ο Γιάγκος Μικελλίδης και λίγους μήνες μετά το θάνατό του ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους διεκδικητές -αντίδικους, Ειρήνη Λητώ Θεοχαρίδου, συμβία του ψυχίατρου και στον αδελφό του, Μάριο Μικελλίδη. 

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον δικηγόρο της Λητώς Θεοχαρίδου, Χρυσόστομο Μάγο, και μας έδωσε μια σαφή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί για το όλο ζήτημα, το οποίο αφορά στην περιουσία του Γιάγκου Μικελλίδη. 

Συγκεκριμένα η περιουσία περιλαμβάνει το σπίτι (ρέπλικα του κάστρου στο Κολόσσι) στα Πυργά, το ιατρείο στο κέντρο της Λευκωσίας, το οποίο ενοικιάστηκε σε άλλον γιατρό και το σπίτι στην οδό Καλλιπόλεως, το οποίο ανήκει εξ ημισείας στον αποβιώσαντα και στον αδελφό του. Στο συγκεκριμένο οίκημα διαμένει ο Μάριος Μικελλίδης και η πρώην σύζυγος του Γιάγκου Μικελλίδη, από την οποία ζητούν ενοίκιο, αφού δεν της ανήκει το συγκεκριμένο σπίτι.

Η αγωγή της συμβίας του Γιάγκου Μικελλίδη, Λητώς Θεοχαρίδου, ήταν εναντίον του αδελφού του, Μάριου Μικελλίδη για να συμπεριληφθεί στους κληρονόμους. Εκ των υστέρων ο Μάριος Μικελλίδης έκανε αίτηση για να γίνει ο διαχειριστής της περιουσίας του αποβιώσαντος ψυχιάτρου.

Οι δύο πλευρές δέχτηκαν και συμφώνησαν να ορίσουν ανεξάρτητο διαχειριστή της περιουσίας σε βάση «περιορισμένης διαχείρισης» (limited grant). Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου Λάρνακας, στις 13/11/2015 δεν υπάρχει ακόμα διάταγμα για το ποιος είναι κληρονόμος και η υπόθεση είναι δικάσιμος.

Όπως εξήγησε ο κ. Μάγος είναι γνωστό ότι υπάρχουν χρέη από πλευρά του αποβιώσαντος με συνοφειλέτη την σύντροφό του Λητώ Θεοχαρίδου. Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν χρέη που βαρύνουν την περιουσία για τα οποία θα πρέπει να γίνει μέριμνα να αποπληρωθούν, ώστε να μην κινδυνεύσει η περιουσία». 

Παρακάτω ακολουθεί αυτούσιο το απόσπασμα του εγγράφο της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα δικαστήρια για την περιουσία του Γιάγκου Μικελλίδη! Ποιοι τσακώνονται για το «κάστρο» του στα Πυργά;
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top