ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποθηκευμένο το σπίτι του Μικελλίδη στα Πυργά και υποχρεώσεις 2,5 εκ. – Το σχόλιο του δικηγόρου Χρ. Μάγου

Υποθηκευμένο το σπίτι του Μικελλίδη στα Πυργά και υποχρεώσεις 2,5 εκ. – Το σχόλιο του δικηγόρου Χρ. Μάγου

Η δικαστική διαμάχη για την περιουσία του Γιάγκου Μικελλίδη (τέλη Σεπτεμβρίου η δικάσιμος με αντίδικους την σύντροφό του και τον αδερφό του αποθανόντος, Μάριο) εξάπτει τη φαντασία αρκετών και ταυτόχρονα ευνοεί την ανάπτυξη παραφιλολογίας.

Εντούτοις πολλά από τα σενάρια που ήδη έχουν γραφτεί και ακουστεί, όπως για παράδειγμα η δημιουργία μουσείου στο σπίτι του στα Πυργά, δεν φαίνεται να έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Επιπλέον, ενώ γίνεται λόγος για μεγάλη περιουσία, δεν συνυπολογίζονται και άλλες παράμετροι. Όπως το ThemaOnline πληροφορείται, για παράδειγμα, η περιουσία του γνωστού ψυχίατρου που έβαλε το στίγμα του στην κυπριακή κοινωνία, δεν είναι τόσο μεγάλη αν αναλογιστούμε πως ο μακαρίτης έχει αφήσει και κάποια χρέη πίσω του.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάγκος Μικελλίδης είχε χρέος ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ΣΠΕ Μακράσυκας και μάλιστα ότι το σπίτι του στα Πυργά είναι υποθηκευμένο έναντι του πιο πάνω ποσού.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Χρυσόστομο Μάγο, δικηγόρο της Ειρήνης Λητώς Θεοχαρίδου, που ήταν η σύντροφος του γνωστού ψυχιάτρου, προκειμένου να ζητήσει τη θέση της τελευταίας για το όλο ζήτημα.

Ο κ. Μάγος, αν και αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τις πιο πάνω πληροφορίες που καταγράψαμε, εντούτοις επιβεβαίωσε πως το θέμα της περιουσίας του δεν είναι τόσο απλό.

«Από τη στιγμή που υπάρχει εκκρεμοδικία για την όλη υπόθεση και δεν υπάρχει σχετική απόφαση για τους δικαιούχους των περιουσιακών αυτών στοιχείων, δεν μπορούμε να προτρέχουμε των εξελίξεων» είπε αρχικά ο δικηγόρος της κας Θεοχαρίδου και πρόσθεσε: «Έχει γραφτεί και ειπωθεί πως υπάρχει πρόθεση προκειμένου να γίνει μουσείο το σπίτι στα Πυργά. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να το δούμε στην πράξη».

Ο κ. Μάγος εξήγησε: «Τα μουσειακά αντικείμενα που υπάρχουν στην οικία στα Πυργά, τα κατείχε με άδεια της Πολιτείας. Δεν έχουν καμία αξία. Δεν μπορούν να πωληθούν. Είναι ενδεικτική η θέση της δικής μας πλευράς. Όπως έχουμε πει ότι δεν αντικρίζουμε αρνητικά ενδεχόμενο αίτημα του Τμήματος Αρχαιοτήτων να πάρει αυτά τα εκθέματα και να τα αξιοποιήσει».

Τέλος, αναφέρθηκε σε ακόμη μια παράμετρο:  «Να διευκρινίσουμε επίσης ότι ο διαχειριστής που ορίστηκε είναι περιορισμένης δικαιοδοσίας (limited grant) και έχει μόνο καταγράψει την περιουσία».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Εγκαταστάθηκε κέντρο ελέγχου - Στη μάχη 13 εναέρια μέσα



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top