Νέα τροπή για δυστύχημα FlyDubai – Το παράπονο του Κύπριου πιλότου πριν την μοιραία πτήση!

Νέα τροπή για δυστύχημα FlyDubai – Το παράπονο του Κύπριου πιλότου πριν την μοιραία πτήση!

Νέα τροπή στα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος στο Ροστόφ μετά από την αξιολόγηση του καταγραφέα πτήσης από τους εμπειρογνώμονες.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Σε ανθρώπινο λάθος καταλογίζουν οι εμπειρογνώμονες την πτώση της πτήσης FlyDubai τον Μάρτιο του 2016, με πιλότο τον Κύπριο Άριστο Σωκράτους, που στοίχισε την ζωή σε 55 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το γερμανικό RT.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν φίλοι του Άριστου Σωκράτους, ο άτυχος πιλότος τους είπε πως ήθελε να παραιτηθεί από την συγκεκριμένη εταιρεία αφού ήθελε να επιστρέψει πίσω στην εγκυμονούσα γυναίκα του στην Κύπρο, ενώ συνάδελφοι του δήλωσαν στις αρχές πως ο Σωκράτους παραπονέθηκε πριν την μοιραία πτήση πως είναι εξαντλημένος, καθώς τις τελευταίες 11 ημέρες είχε πετάξει 10 φορές.

Επιπλέον το πόρισμα κάνει λόγο για ενδεχόμενη ηθελημένη πτώση του αεροσκάφους από τον Κύπριο πιλότο αφού είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ σε όλες τις απορίες του συγκυβερνήτη ο Κύπριος πιλότος του απαντούσε πως «Όλα είναι καλά».

Να υπενθυμίσουμε πως το αεροσκάφος Boeing 737-800 της εταιρείας FlyDubai, κατέπεσε στις 19 Μαρτίου 2016 και ώρα Μόσχας 03:42 στο αεροδρόμιο του Ροστόφ μετά από την δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης του αεροπλάνου. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Μήνυμα προς τον ΓΓ των ΗΕ για την ανάγκη να συγκαλέσει μια διευρυμένη διάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που είχαν διακοπεί έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα υπογράμμισε ότι η ΕΕ χρειάζεται μια επανενωμένη Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE