ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερμοπληξία στρατιώτη: Στην εντατική παραμένει ακόμη ο νεοσύλλεκτος - Αντιμέτωπος με κινητικά προβλήματα

Θερμοπληξία στρατιώτη: Στην εντατική παραμένει ακόμη ο νεοσύλλεκτος - Αντιμέτωπος με κινητικά προβλήματα

Εκτός κινδύνου είναι πλέον η κατάσταση του νεοσύλλεκτου εθνοφρουρού, Λοίζου Παναγιώτου από τον Λυθροδόντα, ο οποίος υπέστη θερμοπληξία την Πέμπτη 7/7 στο ΚΕΝ Λάρνακας.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ο 19χρονος βρισκόταν σε καταστολή και διασωληνωμένος από το Σάββατο 9/7, στο τμήμα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, την Παρασκευή 15/7, ο 19χρονος υποβλήθηκε σε τραχειοστομία, λόγω δυσκολίας του αναπνευστικού συστήματος.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Νίκος Κέττηρος, θέλοντας να θίξει το περιστατικό με την θερμοπληξία που υπέστη ο 19χρονος Λοίζος και το γεγονός πως δεν διερευνήθηκε σωστά, έγραψε στην Παρασκευή (12/08) στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Ας διορίσουν άλλη μια ερευνητική επιτροπή με πρώην στρατιωτικούς αυτή τη φορά για το νεοσύλλεκτο που υπέστη θερμοπληξία και νοσηλεύεται ακόμη στην εντατική. Όταν τελειώσουν οι κοινωνικές εκδηλώσεις και τα "όμορφα συναπαντήματα»

Οι πληροφορίες μας από στενό κύκλο του 19χρονο εθνοφρουρού αναφέρουν πως βρίσκεται ακόμη στην εντατική αλλά είναι εκτός κινδύνου. Μάλιστα, αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο ο 19χρονος,  σύμφωνα με τους οικείους του δυστυχώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και θα χρειαστεί η μεταφορά του σε κέντρο του εξωτερικού για αποκατάσταση και θεραπεια

Όπως είχαμε δημοσιεύσει και προηγουμένως, το ΚΕΝ Λάρνακας είχε αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Άμυνας αναφέροντας του την μη κατάρτιση των αξιωματικών της εθνικής φρουράς να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις θερμοπληξίας και την ανυπαρξία σχεδίου καταπόνησης από τον Κυπριακό στρατό.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στη Λεμεσό - Στο Νοσοκομείο δύο πρόσωπα, ζημιές και σε οχήματα



Σε θολά νερά το Κυπριακό - Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ

Σε θολά νερά το Κυπριακό - Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ

Κλειστά θέλησε να κρατήσει τα χαρτιά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύστερα από τη συνάντηση που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top