ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποσύρθηκαν επικίνδυνα παιχνίδια από την Κυπριακή αγορά - Δείτε ποια

Αποσύρθηκαν επικίνδυνα παιχνίδια  από την Κυπριακή αγορά - Δείτε ποια

Επικίνδυνα παιχνίδια αποσύρθηκαν από την κυπριακή αγορά τον περασμένο Ιούλιο.

Πρόκειται για επικίνδυνο σετ από σφυρίχτρες, με χώρα προέλευσης την Κίνα, παιχνίδι σφυρίχτρα, επίσης από την Κίνα και καψούλια από την Ελλάδα. Τα παιχνίδια αυτά θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσουν βλάβη της ακοής. Το τέταρτο παιχνίδι είναι κουδουνίστρα από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κρίθηκε ότι τα εν λόγω προϊόντα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών ή δεν συμμορφώνονταν με τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας.

Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών καλεί τους εισαγωγείς, διανομείς, πωλητές που τυχόν κατέχουν τέτοια προϊόντα να σταματήσουν αμέσως τη διάθεσή τους στην αγορά.

Επίσης, υπενθυμίζει τους καταναλωτές ότι μπορούν να ενημερώνονται για τα επικίνδυνα προϊόντα που εντοπίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών στη διεύθυνση www.mcit.gov.cy/ccps ή μέσω της ιστοσελίδας του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα (GRAS-RAPEX) στη διεύθυνση www.ec.europa.eu/rapex.

Μπορούν επίσης να επικοινωνούν με την Υπηρεσία στα πιο κάτω τηλέφωνα:

· Γραμμή Καταναλωτή 1429

· Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22867309

· Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150

· Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160

· Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top