Γερμανία: Ανησυχία για την αύξηση νεοναζιστικών εκδηλώσεων

Γερμανία: Ανησυχία για την αύξηση νεοναζιστικών εκδηλώσεων

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν οι νεοναζιστικές εκδηλώσεις στη Γερμανία όπως πλέον παραδέχονται επίσημα και οι Αρχές.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που παρουσιάζει η Die Welt έχουν ήδη πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016, 98 ακροδεξιές ροκ συναυλίες, μουσικά απογεύματα και κομματικές εκδηλώσεις με την εμφάνιση μουσικών της ακροδεξιάς πολιτικής σκηνής.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα οι αρχές ασφαλείας κατέγραψαν 40 ακροδεξιές ροκ συναυλίες και 49 μουσικά απογεύματα, όπως αποκαλούνται, ενώ σε στενό κύκλο εμφανίστηκαν ακροδεξιοί τραγουδιστές και τραγουδοποιοί, συχνά με τη συνοδεία κιθάρας.

Σε αυτά προστίθενται και 9 εμφανίσεις σε συγκεντρώσεις και γιορτές του Nαζιστικού Κόμματος Γερμανίας (ΝPD) και άλλων ακροδεξιών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE