Τρεις συμβουλές-κλειδιά για τους χρήστες φακών επαφής

Τρεις συμβουλές-κλειδιά για τους χρήστες φακών επαφής

Η παράλειψη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από τους χρήστες φακών επαφής μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις των ματιών, προειδοποιεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Σύμφωνα με σχετική έκθεση του Κέντρου (MMWR), σχεδόν μία στις πέντε λοιμώξεις που σχετίζονται με τη χρήση φακών επαφήςοδηγεί σε βλάβες των ματιών, όπως ο σχηματισμός ουλώδους ιστού στον κερατοειδή ή η μερική απώλεια όρασης.

Οι λοιμώξεις των ματιών που οδηγούν σε μακρόχρονες βλάβες είναι συχνά αποτρέψιμες, επισημαίνει το Κέντρο, εάν η χρήση και η φροντίδα των φακών επαφής ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών.

Οι τρεις βασικές συστάσεις που σχετίζονται με τις συνηθέστερες επικίνδυνες συμπεριφορές των χρηστών είναι οι εξής:

1. Δεν πρέπει να κοιμάστε με τους φακούς επαφής, καθώς η συνήθεια αυτή αυξάνει τις πιθανότητες λοίμωξης των ματιών κατά έξι έως οκτώ φορές.

2. Δεν πρέπει να συμπληρώνετε επιπλέον ποσότητα διαλύματος καθαρισμού φακών επαφής σε παλιό διάλυμα που βρίσκεται στην ειδική θήκη αποθήκευσης. Η πρακτική αυτή μειώνει τη δραστικότητα του διαλύματος ως προς την καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών.

3. Πρέπει να πετάτε τους παλιούς φακούς επαφής και να τους αντικαθιστάτε με καινούριους βάσει των οδηγιών του κατασκευαστή και του οφθαλμίατρου. Τα άτομα που χρησιμοποιούν τους ίδιους φακούς επαφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το ενδεδειγμένο (π.χ. χρήση μηνιαίων φακών επαφής επί τριμήνου) αντιμετωπίζουν περισσότερες επιπλοκές.

Πηγη: οnMED.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE