Τ/κ «υπεξ» προς Κυπριακή Κυβέρνηση: Αποφεύγετε να μιλάτε εκ μέρους των Τ/κ

Τ/κ «υπεξ» προς Κυπριακή Κυβέρνηση: Αποφεύγετε να μιλάτε εκ μέρους των Τ/κ

Με ανακοίνωσή του το «υπουργείο εξωτερικών» συστήνει στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποφεύγει να εκφράζει θέσεις εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι έχουν, κατά το ίδιο, τις δικές τους εκλελεγμένες «αρχές», ενώ σημειώνει ότι η ασφάλεια και οι εγγυήσεις που παρέχει η Τουρκία δεν θα αντικατασταθούν ποτέ από την ιδιότητα του κράτους μέλους της ΕΕ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα με ανακοίνωση το «υπέξ» αναφέρει ότι η ασφάλεια και οι εγγυήσεις που παρέχονται από την Τουρκία δεν θα αντικατασταθούν ποτέ από την ιδιότητα του κράτους μέλους της ΕΕ και προσθέτει ότι η αποτελεσματική και ντε φάκτο εγγύηση της Τουρκίας είναι απαραίτητη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη ότι η συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας θα είναι αρνητική για τους Τουρκοκύπριους δεν είναι λογική.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι δηλώσεις για την ασφάλεια και το θέμα των εγγυήσεων παρά το γεγονός ότι έχει συμφωνηθεί να συζητηθούν στο τέλος σε μια, κατά το ίδιο, πενταμερή συνάντηση, βλάπτουν την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Σύμφωνα με το «υπέξ» η δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη ότι δεν υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε εγγύηση εκτός από την ΕΕ μετά από μία λύση, δείχνει ότι η Ε/κ πλευρά δεν κατανοεί ή επιμένει να μην κατανοεί την στάση της Τ/κ πλευράς γι αυτό το θέμα.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE