Η Κύπρος στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Ιταλίας

Η Κύπρος στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Ιταλίας

Έτοιμη να αποστείλει βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ιταλίας είναι η κυπριακή Κυβέρνηση, για αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα χωριά στο κέντρο της χώρας.

Η Ιταλία, που ευχαρίστησε για την προσφορά, απάντησε ότι διαχειρίζεται την κατάσταση, παραμένει όμως σε επαφή με τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Κύπρος είναι έτοιμη να βοηθήσει με εξειδικευμένη ομάδα μελών της Πυροσβεστικής – ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Άμυνας και των Ιατρικών Υπηρεσιών.

Για την πρόταση της Κυβέρνησης ενημέρωσε τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο και τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρώμη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Αν. Υπουργός Εσωτερικών Ιωνάς Νικολάου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους.

Οι Πρέσβεις διαβίβασαν στην Ιταλική Κυβέρνηση την πρόταση της Κύπρου για βοήθεια και η απάντηση που δόθηκε από τις Ιταλικές αρχές, πέραν των ευχαριστιών για την άμεση προσφορά βοήθειας από την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι ότι επί του παρόντος διαχειρίζονται την κατάσταση οι ίδιοι.

Εφόσον χρειαστούν βοήθεια, θα επικοινωνήσουν με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Αν. Υπουργό Εσωτερικών Ιωνά Νικολάου, με τον οποίο βρίσκονται σε επαφή, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανάσταση στο καθήκον: Οι «αφανείς ήρωες» που θυσιάζουν το δικό τους Πάσχα για τη δική μας ασφάλεια

Ανάσταση στο καθήκον: Οι «αφανείς ήρωες» που θυσιάζουν το δικό τους Πάσχα για τη δική μας ασφάλεια

Την ώρα που οι καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα σε κάθε γωνιά της Κύπρου και οι οικογένειες συγκεντρώνονται γύρω από τις εκκλησίες ή το γιορτινό τραπέζι, μια άλλη κατηγορία ανθρώπων βιώνει το Άγιο Φως μέσα από τη στολή και την ευθύνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE