ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Ένοπλη επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Ένοπλοι δράστες εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ, δήλωσε αξιωματούχος του αφγανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο και με μια ανάρτηση στο twitter του τηλεοπτικού σταθμού TOLOnews, μια έκρηξη έπληξε το πανεπιστήμιο και οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο.

"Πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Πανεπιστήμιο και υπάρχουν αναφορές περί πυρών όπλων και εκρήξεων", ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ.

Οι δράστες της επίθεσης "μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα" στο οποίο βρίσκονταν "ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές", διευκρίνισε.

Ο Αχμάντ Σαχίρ, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως οι φοιτητές έχουν παγιδευτεί. "Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας και ακούγονται ριπές πυρών", ανέφερε. Ένας φοιτητής ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει "εκρήξεις και πυρά κοντά".
(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΜΦ/ΜΜ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top