ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή!! Επικίνδυνα προϊόντα στην Κυπριακή αγορά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προσοχή!! Επικίνδυνα προϊόντα στην Κυπριακή αγορά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επικίνδυνα παιχνίδια αποσύρθηκαν από την κυπριακή αγορά.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά της Ένωσης τα ακόλουθα προϊόντα, τα οποία δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

1. Ζώνη αναρρίχησης, κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Wild Country, ονομασίας “Syncro Harness”, με τύπο/αριθμό “Type C. 2016 Model Year” και κωδικό παρτίδας 01 A 01 16, η οποία εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Το προϊόν ενέχει κίνδυνο τραυματισμού λόγω πιθανής υποχώρησης της μπούκλας ασφαλείας κατά τη χρήση και πτώσης του χρήστη από ύψος. Ο προμηθευτής έχει εθελούσια αποσύρει το προϊόν από την αγορά.

2. Μπρατσάκια, κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας ΐΜΐ Original, άγνωστης ονομασίας, τα οποία εντοπίστηκαν στη Βουλγαρία.



Το προϊόν έχει μόνο ένα θάλαμο πλήρωσης και κατά συνέπεια ενέχει κίνδυνο πνιγμού. Επίσης, οι οδηγίες χρήσης είναι ελλιπείς.

Η αρμόδια Αρχή της Βουλγαρίας απαίτησε την απόσυρση του προϊόντος από την αγορά.

3. Γάντια εργασίας, κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Blackfox, ονομασίας Lederhandschuhe, με τύπο/αριθμό CB1058 και γραμμικό κωδικό 3 414902839083, τα οποία εντοπίστηκαν στη Γερμανία.



Το προϊόν ενέχει χημικό κίνδυνο καθότι περιέχει μέχρι και 6,3 mg/kg Χρώμιο (VI) το οποίο δυνατόν να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στον χρήστη. Ο κατασκευαστής έχει εθελούσια αποσύρει το προϊόν από την αγορά.

4. Παιδικά γυαλιά ηλίου, κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Boots, ονομασίας “Kids Sunglasses”, με τύπο/αριθμό “Style code = 26BOK002F Item code = 64 11 665” και γραμμικό κωδικό 5045096411663, τα οποία εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Το προϊόν ενέχει κίνδυνο εκδορών και πνιγμού λόγω πιθανής αποκόλλησης του πλαστικού λουλουδιού και έκθεσης αιχμηρής βίδας. Ο κατασκευαστής έχει εθελούσια αποσύρει το προϊόν από την αγορά.

5. Μπρατσάκια, κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Bestway, ονομασίας Splash and play, με τύπο/αριθμό 32042 και κωδικό παρτίδας BWSHE22403S “2014-11-20”, τα οποία εντοπίστηκαν στην Φινλανδία.



Το προϊόν ενέχει κίνδυνο πνιγμού λόγω πιθανής διαρροής εξαιτίας ανεπαρκούς ανθεκτικότητας των πλαστικών ραφών. Η αρμόδια Αρχή της Φινλανδίας απαγόρευσε την εμπορία του προϊόντος ενώ ο προμηθευτής το απέσυρε από την αγορά.

6. Μπρατσάκια, κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Proaqua, με τύπο/αριθμό 34-9428 και κωδικό παρτίδας 2015, τα οποία εντοπίστηκαν στην Φινλανδία.



Το προϊόν ενέχει κίνδυνο πνιγμού λόγω πιθανής διαρροής από τις βαλβίδες σε περίπτωση που τα καπάκια τους δεν σφηνωθούν πλήρως. Η αρμόδια Αρχή της Φινλανδίας απαίτησε την απόσυρση του προϊόντος από την αγορά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top