Πυρά κατά της Κυβέρνησης από το ΕΛΑΜ: «Στο ίδιο έργο θεατές» με την εισβολή Τουρκικού πλοίου στον Ακάμα

Πυρά κατά της Κυβέρνησης από το ΕΛΑΜ: «Στο ίδιο έργο θεατές» με την εισβολή Τουρκικού πλοίου στον Ακάμα

To ΕΛΑΜ καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και την παρενόχληση ερευνητικού σκάφους ανοικτά του Ακάμα μέσω ανακοίνωσης του.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΛΑΜ:

Στα πλαίσια του «καλού κλίματος» η Τουρκία εισέβαλε και πάλι στην Κύπρο

Καταδικάζουμε την εισβολή της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και την παρενόχληση ερευνητικού σκάφους ανοικτά του Ακάμα.

Προ ολίγων ημέρων, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επανάφερε με σχετικό δελτίο τύπου και διάσκεψη, το πόσο σημαντικό είναι να θωρακίσουμε την κυπριακή ΑΟΖ και είχαμε τονίσει ότι συμφωνίες για εξόρυξη του Φυσικού Αερίου, δεν θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα οικονομικό συμφέρον αλλά με στρατηγική που θα διασφαλίζει τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Οι προτάσεις και οι παροτρύνσεις μας δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση και δυστυχώς σήμερα είμαστε για ακόμα μια φορά «στο ίδιο έργο θεατές».

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ξεκαθαρίζουμε ότι διαπιστώσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία των τουρκικών προκλήσεων, δεν μας καθησυχάζουν, αφού σαν Κύπρος είδαμε ότι και στην περίπτωση του «Μπαρμπαρός» η αντίδραση μας ήταν μηδαμινή εώς ανύπαρκτη.

Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ποια πραγματικά είναι η γειτονική μας χώρα και να σταματήσουμε την ωραιοποιούμε την κατάσταση, αγιοποιώντας την. Ας είναι η πρόκληση αυτή απαρχή, για να αλλάξουμε επιτέλους στρατηγική στο Κυπριακό και στην εξωτερική μας πολιτική, διεκδικώντας τα δίκαια μας μακριά από λυκοφιλίες.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE